Bokrelease med grekisk glädje

Efter lite förvirring kring var eventet skulle hållas och när dörrarna skulle öppnas hamnade jag till slut på rätt plats. Malin från Lovereads kom med blocket och pennan i högsta hugg för att visa oss rätt. Efter avprickning sa hon glatt: Följ musiken! Jag tog the stairwell to heaven i takt med den grekiska musiken. Bara det lade grunden för en väldigt trevlig kväll.

Vi var många som samlats för att fira releasen av Christoffer Holsts senaste feelgood Himlen är en plats på jorden. Det första som mötte oss var ett stort bord med nybakade bröd, oliver, olivolja, chips, tsatsiki och lite annat. Mums! Så klart hade Christoffer valt vin av den grekiska druvan Assyrtiko, det var ett bra val då det var gott även rumstempererat.

Jag träffade Marlene Rindå Jikita och kunde glatt prata husbilsliv. Efter en stunds minglande och mumsande var det dags för ett kort samtal mellan Christoffer Holst och Ebba Östberg, publicistisk chef på Lovereads tillika Holsts förläggare.

Ebba började med att säga att hon är glad över att Holst blev en av de allra första författarna på Lovereads. De älskade hans bok trots att det inte var någon romance. Sedan dess har Holst sålt ca 300 000 exemplar av sina första åtta böcker.

Himlen är en plats på jorden handlar om två rätt olika kvinnor som gör en resa genom Europa i en husbil. De börjar i Östersund och slutar i Grekland. Holst har varit förläggare för Annika Elgeskog, mer känd som Husbilsannika, och inspirerades av hennes syn på livet. Att kunna leva i total frihet och styra sitt liv. Holst vill inspirera till det icke glamorösa livet, det finns en frihet och en kraft i att resa oglamoröst.
En annan drivkraft var att Christoffer hade börjat fundera på sin relation till sin mamma. Han och hans mamma är i samma ålder som karaktärerna i boken.

Holst berättade att han i sommar kommer ta sin camper van och köra samma rutt som kvinnorna i boken. Han fick också frågan varför han så gärna skriver om äldre kvinnor. Först menade han att det kunde vi ta en annan gång men sen kröp det fram att yngre kvinnor är inte så intressanta. Det är de äldre som har spännande historier att berätta.
Holst kan inte heller skriva utan att ta med mat och vin, det är ju en del av livets goda. Och det vill man ju inte vara utan. Han skriver Feelgood för att det ska ju spegla livet, därför innehåller hans både ljus och mörker.

Kvällen fortsatte glatt glammande med många kul samtal. När det var dags att gå hem ville jag tacka Christoffer. Han och en annan man pratade om Stockholms krogvärld på 80- och 90-talen. Då flikade jag in att jag jobbade på Hotel Reisen i många år vilket ledde till ett förnyat samtal. Det visade sig att mannen Holst pratade med var författaren Per Hagman som bl a skrivit om Stockholms dekadenta nattliv i debutromanen Cigarett.

Maria, 12 april 2024

9000 ord före frukost. Möt Dale Mayer

13 april 2024

Feelgoodfrukost

13 april 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.