Local Woman Missing

En thriller om hur en liten stad hanterar ett gammalt fall som åter blir aktuellt.

För elva år sedan lämnade Shelby sin nyfödda dotter hos sin make för sin löprunda. Hon kom aldrig hem igen. Inte långt efter försvinner Meredith, en doula, med sin 6-åriga dotter, Delilah. Finns det något samband mellan fallen? Kände kvinnorna varandra? Den lilla staden skakas i grunden men trots att det fanns några ledtrådar avstannar spaningsarbetet och fallet blir kallt.
När en ung kvinna hittas efter att hållits fången i många år skapar det frågor. Är det Delilah? Alla tecken pekar på det men hennes yngre bror reagerar på att hon inte minns samma saker som han.

Okey. So far, so good. Jag valde boken för att jag hade de hemska, verkliga kidnappningsfallen i bakhuvudet. Men boken höll inte. Engelska är inte mitt modersmål men texten i den här boken var väldigt simpelt skriven. Typ Bea lagar mat åt mig. Jag åt. Bea diskar.
Historien utspelar sig både i nutid och för elva år sedan och det är fyra olika berättelser att hålla reda på. Det blev väldigt rörigt. Slutet ska vi inte prata om. Det kom som en blixt från klar himmel, inte en ledtråd hade getts. Det var som om författaren kom på att hon hade skrivit tillräckligt med ord och bara behövde avsluta historien. För mig var slutet overkligt i sammanhanget.

Men många gillar boken, den får både 4:or och 5:or så testa gärna att läsa den och skapa dig en egen uppfattning.

Maria, juli 2021

Betyg

2

ISBN

9780778311669

Förlag

Harlequin

Utgivningsår

2021

Författare

Mary Kubica