Nu när jag funnit dig

Att bli så grundlurad eller uppleva så svindlande sorg att marken börjar gunga under fötterna är något ingen borde gå igenom. Men det är vad som hänt huvudpersonerna i Lisa Whites välskrivna bok.

Klara Steen har blivit grundlurad och förrådd av den man hon älskade. Rikard Wik förlorade sin fru och ofödda barn genom en bilolycka. Det låter inte som något hjärtevärmande, eller hur?!
Men det är precis vad boken är. Klara och Rikard kämpar sig igenom det svarta för att komma ut på andra sidan. Vilket de gör till slut, lite mer tilltufsade men mycket starkare. Det är ju, tack och lov, en romance.

Genom en rapp och modern dialog förs handlingen framåt. Författaren får även till den digitala konversationen vilken ofta kan bli en aning styltad. Här gillar jag att typografin och sättningen av texten, gjord av Caroline Hurtig, används för att få fram känslan av riktiga textmeddelanden.
De koncisa miljöbeskrivningarna ger träffsäkra bilder. Ett exempel är när Klara ska träffa en för henne viktig person: ”Hon ser hur Denise kliver in i Vetekattens nya entré, klädd i en stram grå klänning som skymtar under en svart kappa, och ser lika professionell ut som alltid. Hennes mörkröda hår är uppsatt i en slarvig hästsvans”. Med några få ord mejslar White fram en klar Ruter Dam-kandidat.

I Klaras förflutna finns något som allvarligt kan skada henne personligen men även hennes karriär. Det är ett spännande spår som snyggt vävs in i handlingen och tog med mig på en riktig berg- och dalbana av känslor. Som jag hejade på Klara!

Rikards själsliga arbete framställs ömsint. White använder till exempel vanliga manliga gester, gester jag tror alla instinktivt känner igen, som att gnida sig i nacken eller dra handen över ansiktet, för att understryka hans sinnesstämning. Hans ömtålighet och mod drar inte bara i Klaras hjärtesträngar, ska jag erkänna.

Lisa White skriver en kul, varm och kärleksfull berättelse om att komma tillbaka från det mörka, svarta avgrundshålet. Att våga lita på sina medmänniskor igen. Att våga satsa på ljuset och kärleken.

Maria, juli 2023

Betyg

4

ISBN

9789189522480

Förlag

Seraf förlag

Utgivningsår

2023

Författare

Lisa White