The Obsession

En skrämmande och otäck spänningsroman men samtidigt en kärlekshistoria om att se sitt förflutna i vitögat

Nora Roberts är en av giganterna inom romancevärlden. Hon skriver ett antal böcker varje år, dock inom olika genrer. Som alla produktiva författare har hon toppar och dalar. Det här är definitivt en topp.

The Obsession sög in mig från starten. Redan prologen var skrämmande och otäck, för liknande fall har ju hänt på riktigt.
När Naomi ska fylla 12 följer hon efter sin far ut i skogen trots det stränga förbjudet. Hon tror pappan har gömt en födelsedagspresent. Det hon hittar är bevis på hennes pappas fruktansvärda brott. Och redan där är vi rakt inne i det mörka, rysliga.

Vi hoppar några år fram i tiden och träffar Naomi igen, nu med nytt efternamn för att inte förknippas med pappan. Media har varit som iglar och hon vill inte att de ska få nys om henne igen. Naomi har köpt ett gammalt renoveringsobjekt, ett stort hus långt ifrån vänner och familj. Hon behöver börja om på nytt någonstans där ingen vet vem hon är. Genom sitt nya hus träffar hon Xander Keaton, bygdens handyman. Han är mycket mer än så ska det visa sig.

Romantiska spänningsromaner kan var antingen eller. Antingen skitspännande med en tillbakadragen, eller rent av dålig, kärlekshistoria. Eller tvärt om. Bara kärlek och lite spänningsmoment i bakgrunden. Men glöm det när det gäller The Obsession. Historien var spännande och genomarbetad redan innan Xander stiger in på scenen men hans intåg höjer boken ytterligare ett snäpp. Xander är en ”alfahanne” inte tu tal om saken MEN han överskuggar inte Naomis utveckling alls. De använder sina styrkor för att tillsammans växa och lära sig leva med det förflutna som ärrat dem båda.

Maria, september 2021

Betyg

5

ISBN

9780349407784

Förlag

Piatkus Books

Utgivningsår

2017

Författare

Nora Roberts