Marked

Arkitekten Rachel Granger och FBI Special Agent Jake Evers var vänner i under skoltiden men tid, avstånd och motstridiga känslor gjorde att de aldrig kunde utforska och fördjupa sin vänskap. Att de dessutom hade fasta partners gjorde inte saken enklare. Men när Rachel hamnar i fara vet hon vem hon ska vända sig till, hon litar till 100% på att Jake kan skydda henne.

Marked är första boken i Kayela Cross serie Hostage Rescue Team och vi får möta ett gäng hårdföra specialagenter och jag misstänker att de kommer få var sin bok framöver. Kayela Cross serier brukar vara fyllda av action och Marked är inget undantag.

Rachel är förmyndare för sin bror, Brandon, då deras föräldrar är döda. En kväll när hon kommer hem från jobbet har Brandon bjudit hem några vänner. En av dem är väldigt närgången Rachel och ställer underliga frågor om hennes jobb som arkitekt och särskilt om ett projekt hon jobbar på. När hon upptäcker att någon öppnat hennes dator och att ett usb saknas blir hon misstänksam och bestämmer sig för att kontakta Jake.
När Jake upptäcker att Rachel är måltavla för en terrorattack och hennes bror blir kidnappad i utpressningssyfte gör han allt för att hjälpa henne och upplösa terrorcellen.

Jag är inte särskilt förtjust i böcker som är skrivna utifrån flera personers synvinkel, jag föredrar att allt är skrivet i tredje person. Det kan vara det som gjorde att jag inte riktigt fastnade för boken. Visst, den är fylld av spännande actionscener, några lagom heta sexscener och att Jake och Rachels tidigare historia smygs in ger mer djup åt karaktärerna men historien lyfte aldrig riktigt för mig.

Maria, december 2020

Betyg

2

Författare

Kaylea Cross

Bokserie

Hostage Rescue Team