She’s No Faerie Princess

Fiona är en Fey*-prinsessa som har tråkigt. Hon bestämmer sig för att ta lite ledighet i människornas värld trots att det inte är tillåtet. Direkt när hon kliver ut ur portalen mellan dimensionerna blir hon överfallen av en demon. Till hennes räddning kommer Tobias Walker, en frustrerad varulvspolis. Hans jobb är att kontrollera att ingen av De Andra (vampyrer, varulvar, med flera varelser) gör något dumt som kan hota det fördrag som håller på att förhandlas fram, ett fördrag som kommer att ge De Andra samma rättigheter som människorna.

Fiona blir indragen i härvan kring en demon som tagit tillflykt till New York och verkar försöka skapa en armé för att invadera Sidhie (dimensionen där Fey finns). Lägg till att Fionas farbror, Kungen över Mörkerhovet i Sidhie också befinner sig i NY under täckmantel. En ganska komplicerad intrig skall förklaras på några få sidor eftersom det är historien mellan Fiona och Tobias som är det primära så det blir lite komprimerat.
Dock blev jag lite förvirrad av att ha läst några av historierna i sin första utgåva (The Fixed). Alltså innan författaren skrev om dem och satte in dem i en längre serie. Så det blev lite snurrigt av att personer som finns med i den här boken, har jag läst om tidigare i böcker som nu ligger senare i serien. Hm, lite förvirrat alltså. Men strunta i dem och läs serien The Others!

Men det är en otroligt rolig bok. Det var länge sedan jag skrattade så gott. Dialogen är snärtig och väldigt modern vilket gör det lätt att identifiera sig med hjältinnan.

*Fey, Faerie, Sidhie är alla namn på det vi kallar älvor. Fast när vi pratar om älvor tänker vi på Tingeling och det är väldigt långt ifrån den här rasen.

Maria, maj 2010