Hidden Riches

Isadora (Dora) Conroy är en antikhandlare som genom att köpa några speciella antikviteter hamnar i skottgluggen för en farlig smuggelring som inte skyr några medel för att få tillbaka en tavla Dora köpt. När Dora upptäcker att hon är i fara vänder hon sig till Jed Kimmerhorn en polis på tjänstledighet efter han gripit den knarkkung som mördat hans syster. Jed är arg på det mesta och har svårt att släppa människor in på livet.

Hidden Riches är, i sedvanlig Nora Roberts-stil, fylld av kvick dialog och återhållna känslor. Jag kom på mig själv med att fnissa flera gånger. Särskilt Doras teaterfamilj bidrar till att lätta upp stämningen.

Boken är skriven 1994 och ibland känner man av dess ålder. Särskilt vad gäller Jed. Han är en typ av hjälte som inte är riktigt PK idag men som var vanlig när boken skrevs.
Mitt största problem med boken är dock att den är för lång. Jag erkänner villigt att jag hoppade över kapitlen skrivna ur skurkarnas synvinkel, de var så tråkiga och tillförde inget till historien.

Maria, maj 2010