Assassin’s Heart

Schysst action, odödlig kärlek och fantastiska beskrivningar av Rom

Lysander har torterats nästan till döds men överlevt och det är hans största plåga. Han avvisar alla försök till att bli helad av Sicariorden för vissa bilder och känslor delas mellan patient och helare och Lysander vägrar låta sin fula hemlighet komma ut. Än värre är det att ordens bästa helare är Phaedra, kvinnan han älskar med hela sin själ. Om hon fick reda på hans hemlighet skulle hon totalt vända honom ryggen och det skulle han aldrig överleva.

Phaedra vet varken ut eller in när det gäller Lysander. De var älskande men så blev Lysander torterad och allt vändes upp och ned. Nu gör han allt för att stöta bort henne. Phaedra har drömmar om den första Sicari och hans dam men deras ansikten är utbytta mot hennes och Lysanders. När hon nämner det för Lysander märker hon på hans reaktion att han har samma drömmar. Phaedras och Lysanders liv är mer sammanflätade än vad de tror.

Assassin´s Heart tar vid där första boken, Assassin´s Honor, slutar. Sicariorden har skickat ut en grupp till Rom för att försöka hitta Tyet of Isis, den artefakt både Sicari och deras svurna fiender, Praetorians, desperat försöker hitta. Gruppen leds av Lysander och Orden har skickat med sin bästa helare, Phaedra. Att följa deras utveckling till att överhuvudtaget kunna lita på varandra igen är hjärtskärande. De vill så mycket men båda har trasiga förflutna som lägger hinder i vägen.

Nästan hela boken utspelar sig i Rom, både i nutid och under brytningstiden när kristendomen växte fram. Det är en intressant och omvälvande tid. Och med Romanceförfattarnas förkärlek för exakta fakta får man i sig en rejäl dos historia också. Jag gillar att Ares och Emma återkommer och jag älskar att Monica Burns utvecklar Atia, Sicariordens hemlighetsfulla ledare.
Så när du läser Assassin´s Heart kommer du att få schysst action, odödlig kärlek och fantastiska beskrivningar av Rom. Och vem kan motstå män med svärd?!

Maria, november 2010