Cold Fingers

Jag var på jakt efter en bok för att hedra Pride month samtidigt som jag ville läsa något gotiskt. När jag ramlade över Cold Fingers klickade jag hem den fortare än kvickt och fann guld.

Christopher Minnick mår inte så bra psykiskt. Visst, hans antikaffär går bra, han har trevliga anställda, han har några få men nära vänner, han trivs i sin bostad. Men ändå, något saknas nu sedan hans tvillingbror dött. Det sista han känner för är att gå på ett födelsedagskalas, även om det är hans eget.
Väl på plats träffar han sin gode väns gudson och plötsligt känns livet lite ljusare. Det är något särskilt med Victor Polidori.

Cold Fingers är en historia om psykisk ohälsa, om död och tankar på självmord. Det kunde ha varit en dyster historia då det är en gotisk novell med alla gotiska ingredienser på plats. Det gamla huset, labyrinterna, den slingrande vägen, de konstiga släktingarna, den långsamma nedstigningen i galenskap….
Men det är det inte. Det är en lättsam, ofta rolig historia om två män i 30-årsåldern som blir förälskade i varandra. En, minst sagt, annorlunda kärlek. Vad gör man inte för den man älskar?

Varje mening Amy Spector skriver, ja, nästan varje ord, är laddade med mening så det går inte att skumma ett stycke, då missar du något viktigt. Och det vill du inte eftersom historien är kort. Om du är en gotiknörd, som jag, kommer du även uppskatta alla referenser till äldre böcker och filmer inom den gotisk genren.

Har du två timmar över och känner för något annorlunda, välskrivet och härligt gotiskt ska du genast klicka hem Cold Fingers!

Maria, juni 2022