On the Hunt

En antologi kring jägare av olika slag skrivna av fyra tunga författare

Gena Showalter ger oss en inblick i en helt ny mörk värld. Shannon K Butcher fortsätter berätta om de hemliga krigare som försvarar oss människor i Sentinel Wars. Nightkeeperserien (Final Prophecy) får ytterligare ett tillägg flinkt skriven av Jessica Andersen. Den sista författaren är Deidre Knight med sin serie, Spartan´s.
Även om de flesta novellerna är fortsättningar på tidigare serier, funkar boken att läsa som ”stand-alone”. Men naturligtvis får man en djupare upplevelse om man känner till världarna sedan tidigare.

Ever Night av Gena Showalter
Det är en mörk värld Gena Showalter introducerar i den här novellen. När Rose fyller 18 år blir hon plötsligt förflyttad till en annan dimension där hon möter Vasili, en kall och hård krigare. Han binder henne till sig och varnar henne att nästa gång hon kommer måste hon kunna slåss. För Rose kommer att förflyttas till hans dimension varje födelsedag under hela hennes liv, vare sig hon vill det eller inte. När hennes 19-årsdag kommer och hon transporteras är hon väl förberedd.

Jag sögs in i historien direkt. Redan från början fastande jag för den mörka känslan i historien. Ganska olik andra historier av Gena Showalter jag läst, förutom första boken i Lords of the Underworld-serien, The Darkest Night.
Interaktionen mellan huvudpersonerna är lite trög i början men blir mer intressant ju längre man läser. En liten fundering är att Rose är så ung jämfört med Vasili. Det var vanligt i de tidiga 80-tals böckerna men mer ovanligt på 2000-talet.

The Collector av Shannon K Butcher
The Collector är min klara favorit men så är Shannon K Butcher en av mina favoritförfattare också.
I den här novellen återknyter vi bekantskap med världen kring Sentinels där varje krigare har sin tid utmätt då alla deras kvinnor har dött ut. En återkommande karaktär i tidigare böcker har varit Torr, en paralyserad krigare. I the Collector träffar vi Neal Etan som är på jakt efter en artefakt som kanske kan hjälpa Torr ur rullstolen. Ägaren till artefakten är en tillknäppt ung kvinna. Det visar sig att kvinnan är Neals själsfrände.
De som sedan tidigare gillar Sentinel War-serien kommer inte att bli besvikna. Trots att det är en novell får Shannon K Butcher med allt man vill ha, den är spännande, rolig och romantisk. De som inte stiftat bekantskap med serien tidigare kommer nog genast att kasta sig över serien.

Crystal Skull av Jessica Andersen
Natalie är arkeolog och verkar ha hittat sitt livs fynd i Sydamerikas djungler. Men det är något i ruinen som får håren att resa sig på henne. Hon söker vidare och hittar av en slump en kristallskalle och hon misstänker genast att den är knuten till den uråldriga Mayaprofetian om världens undergång 21 dec 2012. Vad hon inte vet är att hennes ex-pojkvän, JT, har ögonen på henne. När olyckan är framme finns JT till undsättning. Tillsammans slåss de mot bevingade demoner och annat otyg.
Jag har inte läst så många noveller där karaktärerna har träffats/haft ihop det tidigare så bara det gjorde den här novellen lite annorlunda. Båda är starka och vet vad de vill. Jag tyckte också att novellen var lite ljusare än de tidigare böcker i Nightkeeper-serien jag läst. Lite mer Indiana Jones/Tomb Raider-känsla vilket lyfte historien.

Red Angel av Deidre Knight
Demonjägaren Jamie Angel är en bad boy och kvinnotjusare av stora mått. Det enda han håller heligt är hans kall att döda demoner. När han träffar Sunny, som är vän med hans brors flickvän, inser han att något inte stämmer med henne. Hon är inte helt mänsklig men han kan inte sätta fingret på vad hon är.
Sunny har hört allt hon behöver veta om Jamie Angel och hon förhåller sig kall inför hans intresse. Dessutom har hon ett uppdrag hon inte kan avvika ifrån.
Det är en söt historia med många annorlunda vändningar. Bara att den utspelar sig i amerikanska södern och han är vit och hon är svart gör novellen mer spännande. Novellen är helt klart läsvärd fast i mina ögon är det ändå den svagaste av de fyra novellerna.

Maria, juni 2011