Claiming Her

När krigaren Aodh Mac Con kommer hem leder han sina män i ett slag för att återta det slott han anser är hans födslorätt. Men slottet styrs av Dam Katarina, en kvinna med en vilja av stål.
Aodh är en fullblodsirländare med styrka i kropp och själ, mystiska tatueringar och lysande ledaregenskaper. Han intar Katarinas slott med list men inser snart att hon, bara hon, tänder den eld i honom som i så många år varit död.
Jag ska börja med att skriva att boken är rätt välskriven. Ordval, repliker och den lilla handling som finns är helt ok. Men det är något som saknas för att det ska bli en fyllig och spännande bok.

  • Historiebeskrivningen är svag. Även om det står datum får jag ingen känsla av tiden. Jag saknar det där mustiga, fylliga, illaluktande som ger historien en riktig känsla.
  • Personbeskrivningarna är för ljumma och stereotypa. Hon smart och snygg. Han slug och snygg.
  • Spänningsmomentet, när den engelska kronan skickar soldater för att återta slottet, är helt ointressant och sker liksom i förbifarten.

Men om du inte är så noga med det runtomkring så är det en lite smålustig historia. Du får många, i den här genren självklara scener (Aodh slänger upp Katarina på axeln och bär henne till sovrummet, boken innehåller en hel del sex av det dominanta slaget) och några trevliga bifigurer som säkert kommer få sina egna böcker i serien Renegades and Outlaws där Claming Her är del 1.

Maria, oktober 2016