Ett oväntat arv

När Madeleine Fors föräldrar omkommer i en bilolycka blir hon och hennes bror, Erik, ansvariga för familjens hästgård. Erik, hennes bror, är mer intresserad av sitt eget tävlande som lovande hoppryttare än att hjälpa Madeleine att driva gården. Av sina föräldrar har hon lärt sig att ensam är stark men hur förtvivlat hon än försöker hinna med allt, räcker hon ändå aldrig till.

Henrik gick som barn i huset Fors. Till skillnad från sin egen far var Madeleines föräldrar de enda som trodde på honom. Nu efter olyckan är allt omkullkastat. Han har blivit dömd av bygden eftersom han körde olycksbilen och få pratar med honom. Särskilt inte Madeleine. Så när hon kontaktar honom för hjälp med sina hästar undrar han vad som ligger bakom.

Jag gillar böcker där huvudpersonerna utvecklas genom historien och det stämmer för både Madeleine och Henrik. Båda har höga personliga hinder att ta sig över för att kunna acceptera sig själva. Utan att vara tillfreds med sig själv är det svårt att släppa in någon annan. Det jag saknar är lite mer höjder och djup i själva kärlekshistorien om Madeleine och Henrik. Ett oväntat arv är del 1 i serien Kungsbackakvartetten så de kanske kommer tillbaka.

Boken är fylld av ett härligt galleri av bikaraktärer, några är rätt viktiga för att driva historien framåt. Vera och Iris är två underbara personer, två äldre kvinnor med skinn på näsan och bestämda åsikter. Kul att se hur Sofia Ymén gestaltar dem så olika fast de har samma mål.

Ett oväntat arv av Sofia Ymén är en feelgood av gott slag. Inget är jättehemskt och inget är himlastormande. Sofia Ymén hanterar språket utmärkt, det är verkligen ett nöje att läsa hennes texter så jag ser fram emot att dyka ner i de andra delarna av serien.

Maria, juni 2021