Bewitching

Alec, hertig av Belmore, är en man som är van att få sin vilja igenom och han vill gifta sig med den vackra, glada och spontana kvinna som fullständigt vänt upp och ned på pompösa Belmore Park. Det spelade knappt någon roll att hennes skotska härkomst var höljt i dunkel. Men när Alec får veta orsaken blev hans hjärta iskallt.

Joyous MacQuarrie är en vit häxa vars magi inte alltid fungerar som den ska och resultaten blir ofta katastrofala. Så när hennes faster ska resa bort tvingas Joy att bo hos en annan släkting. När det är dags att resa bestämmer sig Joy för att använda sina krafter och hamnar i en skog i stället för hos släktingen.
Alec, den stolta adelsmannen alla i societeten ser upp till men ingen vill komma nära, känner sig manad att göra det gentlemannamässiga och rädda kvinnan han hittat i skogen. Han tar henne till närmaste värdshus och från och med nu kommer inget att vara som förr i deras liv.

Jag trodde aldrig att jag skulle älska historien som jag gjorde. Men den är rolig och hjärtskärande på samma gång. Hjälten och hjältinnan är så välskrivna, så tredimensionella och så lätta att tycka om att jag helt bortsåg från den tidstypiska känsla jag vanligtvis vill ha och är bortskämd med från Georgette Heyer:s böcker saknades.
Joy och Alec kastas ut på en känslosam resa där båda växer till bättre människor. Joy lär sig om orsak och verkan och Alec lär sig se magin i livet.

Läs boken om du är intresserad av häxor eller om Regencytiden men framför allt ska du läsa historien för sin fina kärlekshistoria!

Maria, november 2013