Kärlekens likör

Kärlekens likör är en vardaglig historia om ovanlig kärlek skriven med känsla och humor.

Kärlek vid första ögonkastet. Är inte det en myt? För Kevin blev det solklart att kvinnan med den bara ryggen som betalat hans whiskey var den han skulle dela resten av livet med.

På vinterbalen lever hela samhället upp. Solvik får något magiskt över sig. Kevin blir drabbad av magin när han ser en kvinna och blir djupt förälskad. Av olika anledningar tappar han bort henne i vimlet men tänker att alla finns ju på sociala medier idag, så nog borde han hitta henne igen. Men trots envisa försök går han bet. Hon är borta.

Jag blev glatt överraskad av novellen. Den är helt skriven ur hjältens, Kevins, synvinkel, vilket är ganska ovanligt men uppfriskande inom svensk romance. För jag vill rubricera den som romance då det är Hjältens längtan och kärlek till Hjältinnan som driver historien framåt.
Kärlekens likör är ett samtidsdokument som fint balanserar digitala medier, vilka är helt självklara idag, och att bo på en liten turistort året om. Det känner jag igen eftersom jag växt upp i Visby på Gotland. Hur allt är lite roligare, lite snyggare, lite coolare när turisterna har kommit. Jessica Eriksson och Stefan Holm skriver gemensamt och har ett självklart nutida språk som flyter i takt med Kevins ökande besatthet och senare hans resignation över att han aldrig kommer möta Henne igen. Men hur han trots allt ändå sätter sitt sista hopp till nästa års vinterbal.

De invändningar jag har är att novellen är på tok för kort! Mycket av Kevins utveckling försvinner. Man får glimtar som visar hans besatthet och senare hans resignation, där hade jag gärna sett en vidare utveckling för jag gillade Kevin. Hjältinnan försvann helt och hållet efter hennes första intåg i novellen. När hon dyker upp mot slutet får hon ingen substans, hennes beteende känns konstigt. Om hon hade tänkt på Kevin i ett år borde hon ju bli glad när de möts igen men hon är mest bara mystisk och en smula udda.

Tack Everlasting publisher för recensionsexemplaret, det var en fröjd att läsa och jag hoppas paret Eriksson/Holm skriver mer snart. En hel bok vill jag ha!