Defeat the Darkness

En av de hårda sanningarna för en Paladin är att hur mycket de än tränar och hur bra svärdsmän de än är så kommer de att dö. I deras fall om och om igen.

Hunter Fitzsimon fick en klar och tydlig påminnelse om det när han blev överfallen av ett gäng galna Kalith som hade tagit sig över barriären till vår värld. De lämnade honom svårt sönderslagen och död. När Hunter vaknade igen var han tvungen att tillbringa många månader i konvalescens och var även under lång tid tvungen att sitta i rullstol. Nu har han blivit kommenderad till en avsides stad där det finns en liten sträcka av barriär utan skydd.
Det har kommit till Paladinernas vetskap att det finns en etablerad smuggling av speciella mycket värdefulla stenar mellan Kalith och vår värd. Nu behöver de ta reda på vem som ligger bakom smugglingen. Hunter hyr en liten lägenhet ovanpå en ett café för att vara nära barriären och kunna bevaka vilka som kommer och går.

Ägaren till caféet och lägenheten, Tate Justice, är nyfiken på Hunter men förstår tidigt att han värnar sitt privatliv. Men då Tate älskar att lösa mysterier kan hon inte släppa tanken på sin hyresgäst. När hon ser honom ta långa ensamma promenader i skogen varnar hon honom och Hunter gör det hon minst av allt anar. För att skrämma henne kysser han henne så tårna krullar sig.
Tate och Hunter inleder en on/off affär där Tate är stark och vet vad hon vill medan Hunter har stora problem med sig själv och sin plats i Paladinernas värld.

Del sex i Alexis Morgans underbara serie Paladins of Darkness är inte riktigt lika stark som de övriga. Jag har lite svårt med Hunters svårmod, även om jag förstår honom. Det känns till exempel lite konstigt att han så självklart skulle vilja hjälpa till i Tates café.

Temat i boken är bra då det ger karaktären Hunter tid att växa både i sin självbild som paladin och i sitt förhållande till Tate. I det stora hela är det en trevlig läsning och, trots allt, Hunter stannar länge i mina tankar.

 

Maria, juni 2010