Lover Eternal

Rhage har alltid varit en kvinnotjusare. Han har hämningslöst roat sig med kvinnor som fallit honom i smaken. För att, när han är nöjd med hennes tjänster, både sexuella och blodgivande, rensa hennes minne och oberört gå vidare. Rhage är övertygad om att så kommer hans liv att fortsätta. Men av en händelse möter han Mary och allt förändras.

Mary är svårt sjuk. Alla tecken tyder på att hennes leukemi har kommit tillbaka. När hon träffar Rhage kan hon för sitt liv inte tro att han, som är så snygg, överhuvudtaget ser henne. Men han ger sig inte och under deras första date blir Mary föremål för en attack som ändrar hennes liv fullständig.

När jag träffade Rhage första gången i boken om Wrath var jag inte helt säker på om jag gillade honom. Har lite svårt för män som utnyttjar kvinnor. Men nu får hans beteende sin förklaring och nu älskar jag Rhage lika mycket som Wrath. Stora tuffa vampyrer med lika stora hjärtan, det går ju inte att göra annat än att älska dom.

J R Ward är fenomenal på att beskriva Brödraskapet och kemin mellan bröderna. Och lika bra på att hitta spännande hjältinnor som man verkligen bryr sig om. Och att Mary i den här boken är svårt sjuk bara måste inge hopp att man kan bli älskad för den man är. Oavsett om man är vacker som en modell eller utan hår efter strålbehandling.

Vad som gör att boken är en 4 och inte en 5 är styckena om the Lessers. De känns helt malplacerade. Vi vet att de är onda och behöver därför inte någon närmare inblick i varför mr O gör så med mr X. Men låt inte det avskräcka dig att läsa serien. Den är verkligen superbra!

Maria, oktober 2009