Dream Shaper

I bok två av J A Fergusons serie om världen Gayome möter vi Hyndla Shenvirl som alltid varit annorlunda. Hon är hittebarn utan bakgrund. När hon växte och blev längre än alla började hon fundera på vem egentligen hon är. Hyndlas lojalitet tillhör härskaren i Gayome och för att hjälpa ledaren åtar hon sig ett uppdrag för att hitta allierade som dolts i mytens dimmor. Dock har Hyndla en egen agenda. Hon letar efter någon som representerar hennes ursprung.

Runolf Tocho är en ensling som letar efter överlevare i sin ras. Hans många äventyr för honom till Hyndla och hennes hastigt ihopplockade grupp av udda personligheter. Han blir nyfiken på henne och väljer att ansluta sig då det även gagnar hans eget letande.  Runolf och Hyndla ger sig ut på en resa för att hitta både de mytiska allierade  Gayome behöver men också sig själva.

Andra delen i Dreamsinger-serien är lite bättre än första men fortfarande tunn. Man blir nyfiken på Hyndla och Runolf. På Rilerna, ett litet folkslag som lever under jorden. På Thrym, jättarna som har motgiftet och särskilt varför de gjorde som de gjorde (vill inte spoliera historien!) men det hinns inte med, tyvärr.
Kärleken mellan Hyndla och Runolf går också undan. Hastigt och lustigt kysser Runolf Hyndla och de är mer eller mindre ett par. Men det är mycket som skall hinnas med på drygt 200 sidor så då måste det väl gå undan.
Det roliga är att jag läste boken för några dagar sedan och karaktärerna sitter fortfarande kvar. Jag funderar över Runolf och Hyndla så något måste boken haft som grep tag i mig!

Maria, februari 2009