Finding Love at Mermaid Terrace

En hjärtevarm historia om kärlek, förlust och missförstånd.

Vi följer några människor i byn Port Lowdy nära St. Ives på Cornwallkusten i England. Byn är vykortsvacker och idyllisk och därför en turistmagnet några veckor om året.

Tressa Buckland växte upp i en välbärgad familj men kände sig aldrig som en del av den. Hennes fristad var somrarna som turist i Port Lowdy. Så fort Tressa hade möjlighet flyttade hon hemifrån och bosatte sig i byn. Nu jobbar hon på ortens tidning samtidigt som hon utvecklar sitt måleri.
Dan Byrne är en känd skjutjärnsjournalist på en stor tidning som gett sig på fel makthavare och blir därför tvungen att lämna Dublin. En kväll efter några glas whiskey hittar han en annons om en liten tidning som söker en journalist och han söker jobbet. Med ett inte helt sanningsenligt CV.

En varm vänskap växer mellan Tressa och Dan som senare djupnar i kärlek. Båda behöver rannsaka sig själva för att våga släppa en annan människa in på livet igen. Men båda beter sig också snarstucket och dumt åt. Men, i den lättsamma feelgoodkänslans anda, lyckas de komma över det.
Det Stora Missförståndet hade lätt kunnat lösas med helt vanlig kommunikation så det känns en smula osannolikt att både Dan och Tressa, som dessutom är journalister, inte kan lyssna på vad den andra säger utan fördomar. Särskilt Dan, vars specialitet är att få människor att öppna upp sig.

Förutom Tressa och Dan finns en hoper mysiga människor vi får följa. Lite för många trådar för min smak. Sista halvan av boken blev för utspädd, det var så många öden som skulle knytas ihop. Oh! Just det. Det finns både en söt golden retriever och en egensinnig katt som grädde på moset.
Över lag är det en trevlig bok. Jag tyckte om Tressa och Dan samt några personer till. Och miljöbeskrivningarna av en av mina favoritställen, Cornwall, med sina klippor och stränder är som balsam för själen.

Maria, april 2021