A cat café christmas

Hemlösa djur spelar nog på de flestas hjärtesträngar. Tänker på alla tv-program, Bagges hemlösa hundar, Första hunddejten m fl. och på Java Whiskers, ett livs levande svenskt kattcafé där du kan adoptera en katt.
Så en bok om ett kattcafé där man kan äta goda bakverk och samtidigt adoptera en katt låter härligt. Lägg till att den utspelar sig i juletid, att varje kapitel inleds med en illustration och presentation av en katt och att boken är mysig som vispat vaniljfluff gör den ju inte sämre!

Veterinären Kara Ingalls använde alla sina sparpengar och förverkligade sin dröm tillsammans med sin bästa vän, Charity när de startade Meow and Furrever Cat Café. Pengarna tog slut så veterinärpraktiken hann inte bli klar och nu kämpar de med lönsamheten. De behöver ett julmirakel för att överleva till nästa år.

Marknadsgurun Ben Reese har nyligen flyttat till Roseville från Boston, han behövde ett miljöombyte för att komma över att hans fd flickvän nu är gift med hans bror. När han bokstavligen springer ihop med Kara blir han nyfiken på henne och besöker caféet. Hans marknadshjärna kan inte låta bli utan han skapar en helgjuten kampanj för Meow and Furrever utan Karas vetskap.

Här kunde fnurran mellan protagonisterna ha skapats men författaren låter Kara tänka smart och tar emot Bens hjälp. Fnurran är något annat och känslomässigt djupare. Både Kara och Ben har tragiska historier bakom sig. Karas tidigare fästman var en sol- och vårare som utnyttjade henne för att stjäla massor av pengar från den stiftelse Kara jobbade på. Hon blev misstänkt i härvan och efter att ha blivit utsatt för ett brutalt mediadrev är Kara väldigt skygg.
Ben känner sig oerhört sviken av att både fd. fästmön och hans egen bror gick bakom hans rygg. Han är långsint och kan inte släppa det (och vem skulle kunna göra det?). Det enda han vill är att begrava sig i sitt jobb. Det som drar ner betyget är faktiskt Ben. Eller hur Ben utvecklas. Jag gillade inte alls att det blev som det blev mellan Ben och hans bror. Men i det stora hela är det en bisak.

A Cat Café Christmas är en finstämd historia om att motsatsen lockar och att man måste älska sig själv först innan man kan älska någon annan. Om man inte heter Chaos och är en gulrandig kattunge som nästlar sig in i Bens hjärta förstås!

Maria, oktober 2022

Vill du hjälpa katter till ett nytt liv?
Stockholms katthem
Solgläntan (Stockholm, nästan alla mina katter kommer härifrån)
Lailas katthjälp (Skåne)
Evas katthem (Skara)
Djurskyddet Örnsköldsvik