Assassin’s Heart

Schysst action, odödlig kärlek och fantastiska beskrivningar av Rom

Lysander har torterats nästan till döds men överlevt och det är hans största plåga. Han avvisar alla försök till att bli helad av Sicariorden för vissa bilder och känslor delas mellan patient och helare och Lysander vägrar låta sin fula hemlighet komma ut. Än värre är det att ordens bästa helare är Phaedra, kvinnan han älskar med hela sin själ. Om hon fick reda på hans hemlighet skulle hon totalt vända honom ryggen och det skulle han aldrig överleva.

Phaedra vet varken ut eller in när det gäller Lysander. De var älskande men så blev Lysander torterad och allt vändes upp och ned. Nu gör han allt för att stöta bort henne. Phaedra har drömmar om den första Sicari och hans dam men deras ansikten är utbytta mot hennes och Lysanders. När hon nämner det för Lysander märker hon på hans reaktion att han har samma drömmar. Phaedras och Lysanders liv är mer sammanflätade än vad de tror.

Assassin´s Heart tar vid där första boken, Assassin´s Honor, slutar. Sicariorden har skickat ut en grupp till Rom för att försöka hitta Tyet of Isis, den artefakt både Sicari och deras svurna fiender, Praetorians, desperat försöker hitta. Gruppen leds av Lysander och Orden har skickat med sin bästa helare, Phaedra. Att följa deras utveckling till att överhuvudtaget kunna lita på varandra igen är hjärtskärande. De vill så mycket men båda har trasiga förflutna som lägger hinder i vägen.

Nästan hela boken utspelar sig i Rom, både i nutid och under brytningstiden när kristendomen växte fram. Det är en intressant och omvälvande tid. Och med Romanceförfattarnas förkärlek för exakta fakta får man i sig en rejäl dos historia också. Jag gillar att Ares och Emma återkommer och jag älskar att Monica Burns utvecklar Atia, Sicariordens hemlighetsfulla ledare.
Så när du läser Assassin´s Heart kommer du att få schysst action, odödlig kärlek och fantastiska beskrivningar av Rom. Och vem kan motstå män med svärd?!

Maria, november 2010

Assassin’s Honor

Hela Emma Zales liv har kretsat kring arkeologi i allmänhet och sin fars sökande efter bevis för en hemlig lönnmördarorden, Sicari, i synnerhet. Trots att Emma försökt studera annat än arkeologi slutade hon där i alla fall. Nu har hon förlikat sig med sitt öde och är nöjd med sitt val. Hon får jobba med att återupptäcka historiska hemligheter. Det enda hon håller sig ifrån är sin fars besatthet av Sicari. Trots det blir hon extra upphetsad när hon av en händelse upptäcker en Sicarisymbol under en utgrävning i Egypten. Utgrävningen får ett abrupt slut när hennes medarbetare mördas och Emma blir anklagad för mordet. Anklagelsen är inte helt tagen ur luften. Mordet i Egypten har många likheter med mordet på Emmas föräldrar.

När Ares DeLuca ser Emma på polisstationen känner han instinktivt att han borde hålla sig undan henne. Hon skulle alltför lätt kunna komplicera hans liv. Men hans uppdrag är att skydda och bevaka henne så han har inget val än att se till att hon inte blir anhållen för mordet på arbetskamraten.
Attraktionen har inte minskat när han efter en tid tar kontakt med Emma. Ares och hans orden är övertygade om att emma har information kring en, för Sicari, viktig artefakt. Ares besök hos Emma gör henne till en måltavla för Praetorians som även de är på jakt efter artefakten. För att skydda Emma tar Ares med henne hem och iscensätter hennes död.
Trots att Emma själv har en förmåga utöver det vanliga har hon svårt att acceptera Ares och hans värld där paranormala krafter är norm för att inte tala om de gamla edikt som styr hans orden.

Assassin´s Honor är en underbar första bok i serien Order of the Sicari. Det är en skön blandning av gammalt och nytt. Monica Burns liksom smyger in historien som omger Sicariorden och den tar aldrig överhanden så det blir torrt och tråkigt som en historielektion på gymnasiet. Båda huvudpersonerna är ganska alfa så det är en del gräl och missförstånd. Man får även träffa några intressanta bipersoner som jag hoppas får egna böcker. Assassin´s Honor är både spännande och het. Det är svårt att sluta läsa och den slutar i en riktig cliffhanger. Som tur är finns del två ute nu!

Maria september 2010

Atlantis Rising

När livet blir för mycket dras Riley till havet. Den här gången hittar hon inte bara ny energi.

Riley Dawson är en socialarbetare med stort hjärta. Trots motgångar ger hon lika mycket nästa gång, till nästa fall. När Riley blir indragen i ett fall där mamman skjuter sin make för att skydda sin dotter och Riley är nära att bli dödad blir det för mycket. Hon känner att hon måste få njuta lugnet vid havet trots utegångsförbudet.

Conlan, Atlantis tronarvinge, har kommit till ytan för att tillsammans med sina vapenbröder söka efter Poseidons stulna treudd, en viktig magisk artefakt. Han hinner inte mer än kliva ur portalen som tagit honom till ytan innan han blir bombarderad med känslor. Någon annans känslor och det är så ovanligt att han reagerar blixtsnabbt. Han räddar Riley från de attackerande vampyrerna och under deras korta, intensiva första möte händer något mellan dem. Hon reagerar på hans beslutsamhet och styrka och han på hennes medkänsla och empati.

Atlantis Rising är faktiskt kul. Poseidons krigare är testosteronstinna allihop. De svär och gruffas sinsemellan och inte alltid så kamratligt. Riley känns är lite vek men hon ska vara en empat så det kanske hör till bilden. Boken är dessutom ganska blodig. Det far vampyrhuvuden genom luften, hjärnsubstans geggar ner golvet och när det torteras, görs det ordentligt.

Maria september 2009

Beyond the Highland Mist

Första boken i Karen Marie Monings Highlanderserie ger en inblick i älvornas värld och hur de påverkar vår. Ordet ”älva” ger egentligen fel bild av de varelser som spelar en stor roll i handlingen av Highlanderböckerna.

Tuatha Dé Danann är en ras som finns i den irländska mytologin och har ingenting med små, flygande älvor att göra. De är magiska, starka och mycket egensinniga personer som lever i en parallell värld till vår. Gränsen mellan världarna skyddas av druider.
Beoynd the Highland Mist börjar 1513 när vi får träffa Sidheach James Lyon Douglas kallad Hawk av sina vänner och hans sökande efter en kvinna att dela sitt liv med.
Hawk har en ganska svart historia bakom sig och tro därför inte att någon kan älska honom. Han har blivit utnyttjad av sin kung som hållit hans klan under dödshot och tvingat Hawk att göra mycket mot sin vilja och sin heder.

Tuatha Dé Danann använder Hawk och hans stolthet för att roa sig. De söker genom tiden för att hitta en kvinna som inte kommer att spela efter hans regler.
De hittar Adrienne de Simone i våra dagars Seattle. En kvinna som haft problem med män som använt och kuvat henne till Adrienne inte vill ha nått alls med män att göra.
Adrienne blir dumpad på 1500-talet och vi får följa hennes kamp att acceptera sin nya omgivning och Hawk.

Det är intressant att läsa om livet på ett slott på 1500-talet, det märks att Karen Marie Moning är historieintresserad. Man är verkligen på plats och upplever genom Adriennes ögon en värld så främmande för oss. Adrienne blir skjuten med en förgiftad pil och under sin konvalescens blir hon närmare bekant med Hawks mamma, Lydia, och genom Lydia får Adrienne en helt annan bild av Hawk. En man som älskar sina systrar och sin klan.
Att läsa om Hawks frustration när Adrienne inte faller direkt för honom är kul. Man hejar på henne att stå emot hans förförelse samtidigt som man blir arg på henne för att hon använder en smed för att öka Hawks svartsjuka. Man blir förtvivlad när Tuatha Dé Danann lägger sig i och slungar tillbaka Adrienne till modern tid. Men, förtvivla inte, naturligtvis hittar Hawk ett sätt att få tillbaka sin älskade Adrienne.

Maria, januari 2009

Bound by Darkness

En spännande, sorglig men varm bok om utanförskap och att hitta sin plats i tillvaron

Larem q´Jones är en ”Annan”. Ett öknamn på de som kommer från ett parallelluniversum till vårt. I Kalithia har solen i stort sett slocknat och de lever i ständig skymning. Vissa Kalither dukar under och blir ”ljusgalna”. När barriären mellan våra världar försvagas försöker de ljusgalna Andra komma över till vår värld. De som skyddar oss från ljusgalna Kalither är Paladiner, män med en speciell genuppsättning som gör att de kan dö om och om igen. Långsamt vaknar de till ohygglig smärta och lång konvalescens för att, när de är redo, ta sin plats vid barriären och upprepa allt igen.

Paladinerna styrs av Regenterna, en världsomspännande organisation som precis skakats i sina grundvalar av svekfulla Regenter som smugglat olagliga stenar och mineraler från Kalithia.
Några få Kalither har fått skydd av Paladinerna i Seattle. Och det ses inte med blida av Regenterna. Alla Andra bör skickas tillbaka till Kalithia eller dödas.

Sacha Wills har så länge hon kan minnas haft viljan att bli den första kvinnliga Regenten. När hon nu får möjlighet att ta över Seattle är den viktigaste punkten på hennes agenda att rätta in de bångstyriga Paladinerna i ledet och att rensa ut de Andra som finns där enligt ryktena. Men redan första dagen i Seattle träffar Sacha en stoisk man med en annorlunda brytning och han fångar hennes intresse.

Larem har utsetts att representera de Kalither som bor i Seattle. Han är den enda singeln och därför inte lika sårbar. När Larem ser Sacha fångas han av hennes färgstarka person, särskilt hennes vilda röda hår.
För att göra en lång historia kort så handlar Bound by Darkness om utanförskap, om att hitta en fast punkt i tillvaron, att känna sig betydelsefull, följa sin inre övertygelse och att hitta förståelse.

Boken är spännande, sorglig och ändå varm. Larem har helt tappat fotfästet då han inte hade något val utan var tvungen att ”flytta” till vår värld då andras val påverkade hans liv. Sacha måste göra svåra val mellan den ambition hon haft hela sitt liv och sin kärlek till Larem.
Tro nu inte att du vet hur boken slutar. Delvis ja, det är ju ändå en romance, men Alexis Morgan är fenomenal på att fånga verkligheten i alla sina gråskalor trots att hon skriver om andra dimensioner och män som försvarar världen med breda svärd. Eller kanske just därför.

Maria, oktober 2011

Burning Alive

De slåss mot enorma odds för att rädda mänskligheten

Det finns tre raser som härstammar från mänsklighetens uråldriga väktare. Alla tre har unika egenskaper de använder sin sin eviga kamp mot mänsklighetens fiende – de insektsliknade Synestryn.

Så länge Helen Day kan minnas har hon plågats av visioner av sin egen död. Hur hon blir uppslukad av lågor, medan en mörkhårig man ser på. Så när Helen ser mannen från sin mardröm på sin kvarterskrog försöker hon gömma sig men det är försent. Han har redan sett henne.
Drake har väntat i många hundra år på den kvinna som skulle bli hans räddning och när han ser Helen, vet han omedelbart att det är något speciellt med henne. När Drake, infödd Theronai och krigare, kommer i kontakt med Helen börjar hans konstanta smärta att ebba ut. Det gör honom förvånad, för endast Theronaikvinnor har förmågan att frigöra männens energidepåer och Helen är människa.
Mot sin vilja blir Helen indragen i Drakes mörka värld när krogen attackeras av Synestryn.

Burning Alive är den första boken i den nya serien Sentinel Wars av Shannon K. Butcher. Boken är bra, mycket bra. Jag vet att jag inte tyckte nått särskilt när jag läste den första gången, glömde till och med bort att recensera den. Men nu när jag läste den igen, wow!
Jag gillade att allt inte förklarades från början, det gjorde att jag kände mer för Helen. Och vilka biroller, sen! Nu vet jag att nästa bok kommer att handla om Paul men jag hoppas innerligt att tredje boken handlar om Zach och Lexi.

Maria september 2009

Dark Defender

Vid alla förkastningslinjer finns det hemliga baser där genetiskt programmerade krigare håller vakt. De är nästan odödliga men för varje gång de återuppstår, förlorar de delar av sin mänsklighet och till slut förlorar de förståndet och läkarteamet som bevakar Paladinerna måste ta det svåra beslutet att låta dem dö.

Blake Trahern har nått gränsen för vad hans kropp tål. Han vet att han inte lång tid kvar. Nästa gång han dör kan vara den sista. När han upptäcker en läcka inom organisationen alla Paladiner tillhör tar han kontakt med den enda person han helt kan lita på. Den man som genom sitt jobb som domare, räddade Blake från gatan och satte honom i kontakt med de lokala Paladinerna.
Under hans uppväxt var domarens dotter, Brenna Nichols, lite för intresserad av honom och då han kände att han inte kunde erbjuda Brenna det liv hon vill ha flyttade han till Paladinerna i Seattle.
När domaren dödas och Brenna skadas av en bilbomb misstänker Blake att det hänger ihop med läckan inom organisationen. Han känner även ett ansvar för Brennas säkerhet.

När Brenna börjar vakna ur medvetslösheten hör hon en röst hon aldrig trodde hon skulle höra igen, Blake Trahern. Hon känner sig dragen till honom fast hon är arg på honom för att han flyttade och aldrig hörde av sig. Brenna som alltid sett på världen med oskyldiga ögon får snabbt växa upp och se den för vad den är med hemliga organisationer, smutsiga poliser och dominerande män.

Det är inte helt tydligt varför skurkarna jagar Brennas pappa, hur fosterpappan visste att Blake var Paladin och ibland är världsbyggandet lite rörigt men eftersom jag redan har läst senare böcker i serien vet jag att det lir bättre!
Det är helt klart värt att lägga ner en kväll eller två på Dark Defender, den är bitvis ganska rolig, en hel del action och jag gillade den buttre Blake.

Maria, mars 2009

Dark Warrior Untamed

Människor med magiska förmågor lever sida vid sida med vanliga människor. De kallar sig Kyth och styrs av en Grand Dame och hennes konsort. Talions är den elitstyrka vars uppgift det är att skydda Grand Dame.

När Grayhill (Gray) Danby, en korrekt engelsman, flyttar till Seattle för att börja jobba som ansvarig Talion blir han tvingad att dela kontor med Piper Ryan, ny assistent till Grand Dame. En ung, vild tjej med mångfärgat hår och tatueringar. Trots att de är så olika varandra är attraktionen omedelbar.
När Grey går igenom den bakgrundskontroll som gjorts på Piper hittar han lite för många luckor och bestämmer sig för att göra en ny och djupare undersökning. Ingen vet bättre än han att det finns många som inte är tillfreds med den nya Grand Dame.

Piper tycker att Grey är tillknäppt och vill inget hellre än att ruska om honom för att se vad som finns under ytan. När Grey hamnar på sjukhus efter att ha försökt desarmera en bomb inser hon att hon känner mer än bara ytlig attraktion för Grey men hennes förflutna håller henne tillbaka.

Hotet mot Grand Dame ökar successivt genom historien och Grey undrar om Piper har något med det att göra. När han får resultatet av den nya undersökningen hoppas han att han inte ska behöva läsa den utan att Piper litar så pass på honom att hon berättar självmant.
Då Grey själv har ett annorlunda förflutet vet han vad det innebär att bära på hemligheter.

Dark Warrior Untamed är en spännande historia med underbara karaktärer. Av någon anledning är det här min första bok i Talion-serien, jag har inte läst de två första. Men gissa om jag skall göra det NU.
Historien är välskriven, rolig, spännande, sorglig, allt i ett. Jag gillar både Grey och Piper stenhårt. De komplimenterar varandra perfekt. Han öppnar upp en smula genom Piper och hon blir mer ansvarsfull genom Grey. Komplotten mot Grande Dame Kerry är trovärdig.

Om du inte läst någon tidigare bok i serien så gör det egentligen inget. Det mesta förklaras så man hänger med utan problem. Men jag vet efter att ha läst tidigare serier av Alexis Morgan att det ger en fördjupning av miljöerna och att karaktärer kommer igen.

Maria, aug 2010