The Neglected Garden

Gilly Townsend, en hoppfullt optimistisk trädgårdsarkitekt träffar Marc Fletcher, en hemlighetsfull byggherre extraordinär. Kan restaureringen av en gammal muromgärdad trädgård gräva fram mer än de kan hantera?

Att vara företagare på Irland under finanskrisen 2010 är inte lätt. Fler företag än Gilly landskapsarkitektfirma har likviditetsproblem. För att spara pengar har Gilly bott hos sin syster Vanessa men nu ska Vanessa gifta sig och hintar om att Gilly måste flytta. Därför låter jobbet att restaurera en bortglömd trädgård på en lantgård utanför Dublin som en räddare i nöden och Gilly tackar snabbt ja.
Från början verkar allt perfekt. Marc, ägaren till lantgården jobbar mycket och är nästan aldrig hemma utan allt sköts av en förman. Huset sköts av en nanny som även är ansvarig för Marcs 4-åriga son. I mixen finns även en tystlåten säkerhetsvakt.

Jag var nog inte helt rätt målgrupp för den här boken. Jag tyckte den var rätt tråkig. Persongalleriet var stereotypt och mysterievinkeln rätt obegriplig. Att inte gilla huvudpersonen särskilt mycket gör läsningen knepig. Gilly var i mina ögon mest gnällig och omogen. Visst, hon gör en personlig resa och växer upp men inte tillräckligt för att jag skulle gilla henne så mycket bättre. Marc kändes lite mer personlig men i början fick jag lite Mr Grey-vibbar (han från 50 nyanser av grått) då han var så full av sig själv. Nu var Marc inte alls lagd åt det hållet utan tvärt om omtänksam och vänlig under sitt taggiga affärsmannayttre.
Det jag gillade mest var Gillys jobb med trädgården men för att uppskatta det behöver man kanske vara lite trädgårdsintresserad. Samt hennes interaktioner med den unge assistenten Dean. Men det var inte tillräckligt för att höja betyget från en 2:a.

Maria, september 2021