Bengal´s Heart

När en grupp frihetskämpar slog till mot Cabal St. Laurents labb var de inte beredda på synen som mötte dem. Cabal var ensam kvar i den träningsmaskin som hade dödat de flesta av hans flockmedlemmar. Blodig och ursinnig släpptes Cabal fri och det första han gör är att bryta nacken av Cassa Hawkins make, tillika ledare för den grupp frihetskämpar som räddat honom. Cabal var den enda som visste att det var han som förrått gruppen.

Nu, några år senare, försöker Cassa fortfarande bli kvitt känslan av skuld som hon dragits med sedan tillslaget. Hon borde ha känt till att hennes make var förrädaren, borde ha förstått på något sätt och satt stopp för räden. Cassa har gjort sig ett namn som undersökande reporter med väldigt klar pro-breed status och nu när hon hör talas om en serie mord som sägs ha begåtts av en vild Breed gör hon allt för att gå till botten och hitta sanningen.
Cabal tillhör spionnätverket som skyddar Breeds fristad. Hans uppgift är att spåra samma mord som Cassa och när deras vägar möts är de tvungna att bearbeta sina känslor gentemot varandra.

Boken, del 19 i serien, börjar ganska brutalt med räddningen av Cabal men det gav också en känsla för varför Cabal reagerar som han gör och varför Cassa är så full av skuld. I Bengal´s Heart får vi också en närmare inblick i det genetiska koncilium som har skapat Breeds. Jag gillar att alla böckerna hänger ihop och att man får en djupare politisk bild för varje bok. Även denna bok innehåller väldigt heta sexscener så den kanske inte passar så bra som frukostbok.

Maria, mars 2010

Coyote’s Mate

Del-Ray Delgado, även kallad the Coyote Ghost är skapad av DNA från prärievarg och människa. Coyote breeds skapades för att jaga andra breeds och forskarna försökte därför få fram de mest animaliska dragen, de ville ha ett djur som såg ut som en människa men tänkte som ett rovdjur.

Del-Ray har sedan han lyckades fly från sitt labb planerat och genomfört flera lyckade fritagningar av coyote breeds. Han har även skapat en frihamn för sig och sin växande flock.

Anya Kobrin har sedan hon var sexton år försökt hjälpa fem kvinnliga coyote breeds fly från labbet där hon arbetar. I sex år har Anya varit i kontakt med Del-Rey Delgado. När väl fritagningen sker bryter han sitt löfte till Anya, skjuter hennes far och tar henne som gisslan.

När en breed träffar sin livspartner börjar de producera ett hormon som gör partnern mottaglig för fortplantning. Då Del-Ray kysser Anya första gången, under protest för att dominera henne, blir hon beroende av hormonet och ohyggligt upphetsad. Det enda som kan lindra symptomen av hormonet är en kyss eller sex med Del-Ray men hans djupa svek och hans ovärdiga behandling av Anya gör att hon inte vill ha något med honom att göra.

Vare sig Anya eller Del-Ray har någon vetskap om hormonet och vad det gör. Allt de känner till är ilska och svek.
Coyotebasen ligger i närheten av Haven, en frihamn för varg-breeds. Där får Del-Ray och Anya veta vad som hänt dem, att de är parade. Anya totalvägrar och genom en petition till det styrande rådet separeras Anya och Del-Ray under ett år.

Coyotes mate är en av de mörkaste Breeds-böckerna jag läst men även en av de bästa. Många andra Breeds är mer nobla och mer politiskt korrekta än Del-Ray. Han är soldat rak igenom och styr sin bas som en militärbas trots att många bor där permanent. Hans behandling av Anya gör ont i själen men han förstår inte bättre. Har han någonsin litat på någon, har de förrått honom. Han förstår inte att man kan vara parad med en jämlik kvinna, någon man kan lita på. Eftersom Del-Ray inte respekterar Anya gör inte heller hans soldater det och hon får utstå både spott och spe.
Som tur är har Anya vänner på Coyotebasen. De kvinnliga Coyotes som Anya hjälpte bli fria, blir hennes livvakter plus att hon får oväntat hjälp av Del-Rays närmaste hand.

Jag kan inte annat än att rekommendera Coyote’s Mate. Särskilt om du har läst någon av böckerna i serien tidigare (det här är nummer 13).
Läs boken där du kan fälla en tår eller två, jag kan lova att Anyas och Del-Rays historia stannar kvar hos dig länge. Man får sig en tankeställare om hur många har det i sina förhållanden och hur viktigt det är att respektera varandra.

Maria, mars 2009

Dawn´s Awakening

The Breeds skapades i laboratorier av en blandning av DNA från människor och från lejon, pumor, vargar, tigrar m fl rovdjur för att få fram den ultimata soldaten.

Dawn utsattes för fruktansvärda övergrepp i labbet under hela sin uppväxt. Hon blev våldtagen om och om igen av en soldat i skidmask. Det enda hon kommer ihåg är hans doft och hans ögon. Efter fritagningen tränar Dawn stenhårt för att glömma alla övergrepp och hon får jobb som livvakt.

En av the Breeds viktigaste supporters, Seth Lawrence, har försökt glömma Dawn i tio år. Ända sedan Callan, ledare för Breeds, gav honom order om att lämna henne ifred. Men nu sammanförs de på ett uppdrag som inte bara ger Dawn åter sina förträngda minnen. Även mannen som förgrep sig på henne i labbet återvänder.

I Lora Leighs serie om the Breeds är kvinnor och män jämlika i allt, styrka, arrogans och kärlek, vilket gör böckerna till en trevlig läsning. I de tidigare böckerna har sci-fi temat varit lite starkare med mer futuristiska prylar. Jag är fortfarande lite förvirrad av när i tiden Dawn´s Awakening utspelar sig (det är nummer elva i serien). Det är lite synd, för huvudstoryn, den om de fritagna Breeds som försöker skapa sig ett normalt liv och deras kamp mot sina skapare the Council, behöver utspela sig i kronologisk ordning. Men om man bortser från förvirringen i början och lite mycket gudstro så är det återigen en spännande och sexig läsning.

Maria, mars 2009

Hot Spell

En samling sexiga noveller av Emma Holly, Lora Leigh, Shiloh Walker och Meljean Brook.
Jag gillar novellsamlingar. Det ger mig en möjlighet att läsa något av en ny författare jag är nyfiken på utan att köpa en hel bok.
Hot Spell innehåller fyra noveller av lite blandad kvalitet.

The Countess´s Pleasure av Emma Holly
Det här är det första jag läst av Emma Holly men det gav definitivt mersmak! En mustig historia om en grevinna som levt i ett ofullbordat äktenskap och nu när maken är död söker råda bot på sin jungfrudom. Hon har kommit till Bhamjram, staden där allt är tillåtet och alla hemligheter stannar. Hon är där för att se en beryktad show. Det ryktas att mannen, eller demonen, bjuder på allt under sin show.
Det här är en helt underbar historia om att övervinna konventioner. Från bådas håll. Om misstro och förtröstan och att kärleken kan övervinna mycket.
En fantastisk miljöbeskrivning av staden Bhamjran som myllrar av dofter och färger. Känns väldigt likt den bild jag har av Indien under 1800-talet. Språket flyter på och jag hade gärna sett att novellen var en roman.

The Breed Next Door av Lora Leigh
Som ett hängivet fan av Lora Leighs serie om the Breeds var det för den här novellen jag köpte boken. Och den håller samma klass som vanligt. Novellen är rolig, spännande och sexig allt i en enda röra. Mötet mellan Tarek och Lyra går lite fortare än normalt även mötet mellan Tarek och Lyras familj går lite fort men så är det en kort novell också.

The Blood Kiss av Shiloh Walker
Jag har inte tidigare läst något av Shiloh Walker och jag tror inte jag kommer att jaga rätt på något mer. En ganska svag historia baserad på Shakespeares Romeo och Julia.
Vampyrer och varulvar är svurna fiender. Roman är kung över varulvarna och Julianna är dotter till vampyrernas ledare. Sen vet du ungefär vad som händer om du har läst/sett Romeo & Julia någon gång. En ganska ytlig historia.

Falling for Anthony av Mejlean Brook
Den längsta av de fyra novellerna och den mest komplicerade med elaka vampyrer (Nosferatu), snälla vampyrer, änglar, väktare (nästan som änglar) och människor. Den är baserad i den värld Meljean har skapat för sin Guardian-serie och man måste nog ha läst den första boken i den serien för att uppskatta Falling for Anthony till fullo. Men den var inte helt utan poänger och väl värd att läsa.

Maria, december 2009

Lion´s Heat

Den manipulerande och känslokalle Jonas Wyatt möter sin like i sin livspartner.

Jonas Wyatt, chef över Bureau of Breed Affairs har alltid ansetts vara känslokall och hans eviga manipulerande har gett honom många fiender. Han har haft sin hand i det mesta som rör Sanctuary, fristaden för överlevande Breeds. Jonas har framgångsrikt sett till att många i Säkerhetsstyrkan har träffat sina livspartners därför har många längtat efter den dagen han själv skulle träffa sin partner och få sitt liv upp- och nedvänt.

Rachel Broen har arbetat som personlig assistent åt Jonas Wyatt i ett par månader. Under den här tiden har hon visat sig extremt kapabel till att hantera både Jonas kalender och hans arroganta och manipulerande sätt.
Så fort Jonas träffade Rachel visste han att hon var hans partner. Han har inte erkänt den dragning han känner till henne då han kan känna hennes motstånd. Han är också rädd att hon skulle bli ett mål för hans fiender. Däremot bygger han en stark kontakt till Rachels ofödda barn. Ett barn han gör anspråk på som sitt och, utan Rachels vetskap, drar upp avtal som gör att barnet är skyddat av Sanctuary:s lagar.

Några månader senare när Rachel har fött en dotter, Amber, bryter sig några män in och injicerar Amber med något okänt ämne och håller Rachel fången. Jonas räddar dem båda och flyger dem till Sanctuary för att bättre kunna skydda dem.

Historien om Jonas Wyatt är en länge efterlängtad bok. Jag och många med mig har med iver sett fram emot att få se Jonas träffa sin partner. När jag väl fick boken i min hand var jag lite nervös om den skulle leva upp till mina förväntningar. Det gjorde den, kan jag lova.
Det är en spännande fortsättning på den eviga kampen mot Genetiska Rådet. Vi får en djupare inblick i Jonas bakgrund och varför han handlar som han gör. Och aldrig trodde jag Jonas skulle vara den mest uppoffrande av partners. Han när en dröm att när han träffar sin livspartner skall deras relation bygga på kärlek och ömsesidig respekt. Därför gör han stora uppoffringar som tär svårt på honom.
Rachel är den perfekta partnern till Jonas. Hon har en intuitiv förståelse för Jonas och ett medlidande för de uppoffringar han gjort för the Breeds under hela sitt liv.

Och som vanligt är sexscenerna heta som kokande olja.

Enda nackdelen jag kan se är att det nog är svårt att läsa boken som ensambok. Att läsa hela serien ger ett djup och en förståelse för the Breeds som nog kan vara svårt att känna annars. I den här boken finns nästan inget med alls om the Breeds förhållanden i labben innan de blev fria och om man inte känner till det kan det vara svårt att förstå deras oerhört starka frihetskänsla. Det positiva är att alla böckerna i serien är skitbra, så det är bara att börja läsa!

Maria, april 2010

Tempting the Beast

Callan Lyons är ett genetiskt experiment. Hans DNA är en blandning av lejon och människa. De kallas för Breeds.
Callan har växt upp under ohyggliga experiment i ett laboratorium men lyckats fly tillsammans med några andra Breeds och hittat en tillflyktsort i den amerikanska obygden. Där försöker de överleva och hitta sin tillvaro i den lilla hålan Sandy Hook, Kentucky. De är ständigt på flykt undan de forskare som har skapat dem och från att deras identitet som Breeds skall röjas för allmänheten.

Merinus Tyler har växt upp i en skyddad atmosfär centrerad kring sin far som äger en stor tidning i Washington och sina sju bröder, som alla är hårdföra, vältränade män som jobbar för USA:s olika organisationer som FBI, CIA osv.
Merinus jobbar som reporter på sin fars tidning och känner att få en intervju med Callan Lyons skulle vara hennes livs scoop. Därför åker hon till Sandy Hook och försöker få kontakt. Det är lättare sagt än gjort. Callan undviker henne ständigt. Dock har Merinus hittat ett ställe i närheten av där Breeds bor och en kväll när hon håller utkik ser hon Callan när han tillfredsställer sig själv. Merinus blir attraherad av det hon ser och tror att hon är oupptäckt av Callan. Men han vet mycket väl att hon är där när han känner doften av hennes upphetsning.
Det här är upptakten till en spännande historia om hur Callan möter sin livspartner och hur deras relation utvecklas från att bara vara en kemisk reaktion till att djupna till äkta kärlek. Hur de får kämpa mot soldater som inget hellre vill än att fånga Callan och hans flock och när de får reda på att han har parat sig med Merinus gör allt för att fånga henne för att studera det ovanliga fenomenet som uppstår mellan Breeds och deras livspartners, det enda som gör att Breeds kan fortplanta sig.

Första boken i en lång serie om the Breeds höll mig fången från första sidan. Lora Leigh är en av de största författarna inom genren paranormal romance idag och det märks att hon är en driven författare. Man blir förbannad på forskarna som skapade Breeds, man blir ledsen när man hör om de fruktansvärda träningar de genomgick för att bli soldater och gläds när Callan äntligen hittar någotsånär lugn med Merinus. Hon är stark, egensinnig och väldigt modig. Så där som man själv skulle vilja vara, i alla fall någon gång i livet.

Maria, april 2009

The Man Within

Ända sedan Taber hittade Roni gråtande och darrande av rädsla i skogen när han var 19 år har han känt sig dragen till Roni. Han har alltid hållit ett vakande öga på henne. Alltid hjälpt henne ur kniviga situationer. När de äntligen erkände sin passion för varandra, ville han vara säker på vad hon kände för honom, för när han väl kysst henne finns det ingen återvändo, därför gav han Roni en dags betänketid.

Taber tillhör familjen kring Callan Lyons som vi mötte i första boken om the Breeds. Vid den här tidpunkten väljer de att komma ut och visa världen att de finns. När Taber får ett meddelande från Roni att hon inte vill träffa honom mer, slits han mellan att konfrontera Roni eller stå bakom sin familj. Han väljer sin familj då han tror att det är Ronis vilja.

Elva år senare försöker Roni göra något vettigt av sitt trasiga liv. Hennes far har genom alla år tagit först hennes mammas pengar och senare hennes egna genom hot. Hon har försökt lägga alla övergrepp hennes far utsatte henne för bakom sig, försökt att glömma Taber Williams och det märke han lämnat på hennes skuldra.
För att tjäna lite snabba pengar säljer Ronis far hennes historia till media. En dag när hon skall handla väntar journalisterna på henne som en flock vilddjur. De omsvärmar henne, skriker frågor och drar sönder hennes skjorta för att se Tabers märke. Allt sänds live på tv och när Taber ser hur Roni förödmjukas brister hans kontroll och han ser till att hon kommer under hans beskydd.

Taber och Roni är två trovärdiga huvudpersoner. Taber skymtade som bifigur i första boken och det är spännande att få läsa mer om honom. Jag saknar att Lora Leigh inte utvecklar hans bakgrund i labbet, det hade gett en djupare förståelse om honom. Han är en Alfahanne med en mjuk sida. Den sida som alltid skyddat och tagit hand om Roni. Roni å sin sida har problem med tillit efter sin utnyttjande far och efter Tabers svek.

I andra boken om the Breeds känns det som att Lora Leigh har fått mer känsla för sin historia om de genmanipulerade Breeds. Man får mer bakgrund kring bildandet av the Sanctuary, där Callan med familj bygger en frihamn för Breeds och vi träffar fler av familjen (många som kommer att få sina egna böcker). Man börjar även få en inblick i de politiska krafter som ligger bakom.
Den enda som känns lite konstigt, eller som ett senare påhäng, är slutet. Det känns inte riktigt som om de sista två kapitlen hänger ihop med övriga. Det allra sista breddar vägen för boken som kommer efter, men det känns ändå fel.

Maria, juni 2009