Hidden Talents

Det är alltid kul när man trillar på en pärla. Eftersom jag läser ganska mycket händer det tyvärr ibland att jag glömmer bort riktigt bra författare, som Emma Holly.
I Hidden Talents blandar hon erotik med värme och kärlek så det känns alldeles naturligt.

Aris djupt religiösa föräldrar sparkade ut henne när hon upptäckte sina magiska krafter. Sedan dess har hon levt på gatan och jobbat för gängledaren Henry Blackwater som utnyttjat Aris talanger. När hon vägrar fortsätta utföra Blackwaters skumma uppdrag, kidnappar han hennes vänner. Nu letar Ari efter honom för att frita sina vänner och få slut på hoten.
Spåren leder Ari till en stadsdel i New York kallad Resurrection. Vad hon inte vet är att Resurrection är skapad av magi så alla övernaturliga varelser kan leva där i frihet. Men magi inte får användas hur som helst. Den noteras och rapporteras till en särskild avdelning av RPD, Resurrections poliskår. När Adam Santini, biträdande poliskommissarie för RPD får larm om oregistrerad magianvändning rycker han och hans team ut. De möts av en ung kvinna som torterar en brottsling för att få information om Blackwater. Eftersom Adam också jagar Blackwater inser han att det bästa är att slå sig ihop med Ari.

Attraktion uppstår mellan det omaka paret redan tidigt. Ari gör allt för att skydda de vänner hon älskar, även en så ny kärlek som Adam. Adam är alfa så att skydda de han anser som sin flock är instinktiv. Den spänning och de farliga situationer som uppstår är en bra motpol mot det erotiska och när Emma Holly fyller på med humor föll jag inte bara för Ari och Adam utan för hela världen Resurrection.
Under jakten på Henry Blackwater träffar vi fae, gargoyles, vampyrer och allt däremellan. Det är intressant hur Emma Holly väljer ut två bifigurer som får en djupare bakgrund och särskilt Grant the gargoyle. Han är ljuvlig!

Historien som rullas upp är fartfylld och rolig. Sexig och rörande. Att läsa Emma Holly är som att hitta en oas i öknen. Hennes ord flödar och man sugs in i hennes magiska värld där allt är som vanligt men ändå inte. Det finns till exempel en rolig scen mot slutet av boken där Ari vill ha en kattunge och Adam frågar om ska vara en vanlig eller en ”ware”. Helt självklart, eller hur?!
Jag hoppas att Emma Holly väljer att fortsätta att skriva om den magiska stadsdelen Resurrection i många böcker framöver.*

Maria, februari 2012

*Vid uppdateringen av texten juli 2022 finns det nio böcker i serien.