Darkness Falls

Sleep is an alteration in your brainwaves, and Rêve is simply getting everyone on the same frequency.

I Darkness Falls kliver man rakt in i en Matrix-/Inception-liknande verklighet. Sömn och drömmar är något vi alla upplever men Erin Kellison har gett dem en unik och mörk twist.

Den senaste trenden inom upplevelseindustrin är Rêve (”dröm” på franska), där människor upplever drömmar gemensamt med andra. Drömmarna är baserade på verkliga drömmar men Jordan Lane inser snabbt att det finns gråzoner som det inte pratas om offentligt. Gråzoner som utnyttjas av skumma individer och företag. Agent Malcolm Rook har sett saker få andra upplevt. Gjort saker få andra har styrka nog att genomföra i sitt letade efter de ovanliga människor som kan styra drömmar. Snart inser Jordan att hon har mer gemensamt med Rook än hon trott.

Att börja läsa boken är att hoppa rakt in i den actionfyllda värld som är Rooks. Och jag håller med Jordan om att Rook är en smula ”shady”, man vet inte riktigt var hans lojalitet ligger. Jordan däremot är en klar favorit. Och jag tackar för att hon har ett klokt huvud redan från början! Inga förutfattade idéer, inga onödiga missförstånd. Nej, Jordan använder sin klokhet och ser igenom de skyddsmurar Rook byggt upp och fattar rätt beslut. Attraktionen dem emellan är intensiv och medan både den vakna världen och drömvärlden förändras för Jordan visar hennes klarsynthet och självförtroende Rook hur speciell hon är.

Jordan är en modern kvinna som inte behöver någon man som räddar henne, behövs det fixar hon det själv. Rook var inte en lika stark karaktär som Jordan men jag gillade hur beskyddande han var samtidigt som han fann styrka hos Jordan för att möta sina egna demoner.

Darkness Falls är första boken i Reveler-serien och den lägger ett stadigt fundament för övriga böcker att bygga vidare på.

Maria, juni 2014