Stranger at the Villa

Då det verkar som att Susannah Winslade kommer förbli ogift och hennes pappas ointresse faller det på Susannah att ta hand om herresätet med allt vad det innebär med en sjuk styvmor, många småsyskon, inköp till hushållet och till herresätets bönder. I en liten by som Great Maeswood finns inte många ogifta män att välja mellan men en av dem har försökt fånga Susannah i många år. Problemet är att hans syn på kvinnans roll går på tvären mot hennes egen.

Då det är dags för den gamla byläkaren att dra sig tillbaka anställer han Samuel Broughton. Samuel har ett dunkelt förflutet så när han blir erbjuden tjänsten greppar han den med båda händerna och flyttar gladeligen. Nu när han äntligen känner sig trygg vill han skapa den familj han alltid önskat sig.

Trots att Mary Kingswood är en av mina favoritförfattare i regency-genren funkade den här inte riktigt för mig. Jag hade svårt att få grepp om Susannah och Samuel och jag förstod heller inte varför vissa bipersoner fick så mycket utrymme. I alla böcker i serien finns det alltid ett mysterie att lösa tillsammans med kapten Edgerton och hans glada kumpaner, så även i denna bok. Men det var inte det enda mysteriet och eftersom det hände så mycket förlorades djupet, tyvärr.

Även om det finns element från tidigare böcker i serien som återkommer är det inga problem att läsa boken utan att ha läst de tidigare. Och Mary Kingswood är en driven författare med ett öga för detaljer så även om Stranger at the Villa inte är någon av hennes allra bästa håller den ändå en hög klass och underhåller mig i några timmar.

Maria augusti 2021