Full Moon Rising

Historien kretsar kring Riley Jenson, en kontorsarbetare på Styrelsen för Andra Raser där även hennes tvillingbror Rhoan arbetar som Guardian. Styrelsen för Andra Raser är en slags polis bestående av varulvar, vampyrer och andra raser som tar vid där den vanliga polisen inte kommer vidare. Guardians är de som verkställer Styrelsens beslut.

Vad omgivningen inte vet är att Riley och Rhoan är halvblod och har uteslutits av sin mors flock. De har bara varandra. Så när Riley upptäcker att Rhoan har blivit kidnappad kontaktar hon Rhoans chef och blir indragen i det uppdrag Rhoan arbetade med. Det verkar som att någon gör olagliga kloningsexperiment för att få fram den ultimata krigaren.
Motvilligt måste Riley slåss både mot sin brors kidnappare som försöker döda henne och sin växande attraktion till Quinn, en vampyr med en egen agenda.

Om du letar efter en bok som har mer kärlek än en normal Urban Fantasy eller mer action än din vanliga Paranormal romance så är det här serien för dig. Boken är verkligen full av action och konspirationsteorier från början till slut och den spirande kärlekshistorien mellan Riley och Quinn är inte en dans på rosor.
Riley har problem med den gängse synen på varulvar som knappt mer än månstyrda horor men också mer privata funderingar kring sin självuppfattning som blandras. Quinn har svåra ärr i själen efter en gammal kärlekshistoria där han blev förrådd av en varulv han älskade.

Det är en serie som snuddar vid Anita Blake-serien. Riley är dock inte lika cynisk och kall som Anita Blake. Det känns som att den riktar sig mot en äldre publik. En varning kan vara på sin plats, boken innehåller ganska många sexscener, det är en av de drivande krafterna som för historien framåt.

Maria, maj 2010