Geek with the Cat Tattoo

Geek with the cat tattoo är en finstämd, lågmäld romantisk historia om två osäkra musikaliska nördar med känslomässigt bagage att överkomma som får hjälp från ett oväntat håll. Av en katt!

Emerson Foshay är en blyg instrumentbyggare som jobbar med att reparera gitarrer. Varje gång Lola Brown kommer för att hämta sin släktings gitarr tappar han målföret och beter sig rätt buttert. Lola är en fiolspelande goth som tror att Emerson hatar henne eftersom han beter sig så konstigt varje gång hon kommer till affären.

Efter en väldigt blöt kväll när Emerson tagit en öl för mycket blir han utslängd och sittande på gatan utanför baren kommer en katt fram till honom. Då katten ser hemlös ut och följer efter Emerson tar han med katten hem.

Den smått sarkastiska katten Sam har märkliga egenskaper och kan ge sin människa idéer. Ofta till hans egen fördel på katters vis om mat han gillar och leksaker han önskar men han hjälper även Emerson att våga närma sig Lola.

En relativt kort historia men med ett härligt flöde. Hur den är skriven, hur relationen mellan de två (ok, tre) huvudpersonerna utvecklas. Det är en riktig feel-good bok. Inte tramsig eller sexig utan vi får följa hur Emerson, Lola och Sam kämpar med sina egna problem och önskningar för att de ska kunna bygga en relation. Alla personer (ja, jag menar även Sam) är fylliga och välskrivna med sin egen bakgrundshistoria. Sam har drag av Bob i boken Gatukatten Bob av James Bowen.

Theresa Weir har med Geek with the cat tattoo skrivit en varm, rolig, lite sorglig och väl värd några timmar av din tid!

Maria, augusti 2020