Dream Warrior

Gudar, halvgudar och andra mytiska väsen trängs i Sherrilyn Kenyons långa serie Dream Hunters. Det kanske kan vara en fördel att ha ett hum om den Olympiska gudavärlden men det kan också vara ett hinder. Kenyon tar sig vissa friheter med de gamla gudarna.

Dream Warrior är en historia om utanförskap, bitterhet och förlåtande. Vår hjälte Cratus straffades när han inte utförde Zeus uppdrag. Hjältinnan ser det goda i andra och försöker hjälpa honom men efter att ha levt i exil i ca 6000 år är vår hjälte rätt svårflörtad.
Tyvärr är många av protagonisterna i serien likartade. Hjälten är svårt plågad både mentalt och fysiskt och hjältinnan är snäll, god och en smula ytlig. Jag har också lite svårt för temat ödesbestämd kärlek som klickar direkt. Jag vill ha lite angst innan de trillar i säng (eller var de nu hamnar).

Det är lite knepigt att skriva om serien Dream-Hunters. Det låter trist och utmattande att hålla reda på alla gudar och halvgudar men Kenyon skriver snärtigt och ganska lättsamt. Många av hennes karaktärer återkommer i böckerna så efter ett tag blir det lättare att hålla ordning på vem som är vem.

Det är en fördel men inte ett måste att läsa böckerna i ordning. Vill du ha full koll på den fördjupande historien och världsbyggandet som löper genom serien måste du däremot börja från början. Men är du beredd att offra lite på det kan du hoppa in i vilken bok du vill.

Gillar du sexiga, helt galna böcker med rolig dialog och vilda svängar i handlingen är Sherrilyn Kenyons Dream-Hunterserie nått för dig.

Maria, mars 2009