Blaze of Memory

”He did somthing inside me,” she whispered with a restrained violence that was all the more powerful for being contained, ”He changed me. I don´t want to live if that´s who I am. His…creation.”

En torterad människospillra dumpas på tröskeln till Shine, den organisation som arbetar för att skydda De Bortglömda, de Psy som vägrade låta sig tystas, vägrade låta sig bli känslokalla. De Bortglömda har levt under radarn i flera generationer men nu har Ming LeBon, en av de styrande Psy, skapat en mänsklig trojansk häst och skickat henne rakt in i hjärtat av organisationen.

Som högste chef över Shine är Devros Santos ansvarig för otaliga liv. Han har inga problem att ta och genomföra svåra beslut. När en brutalt misshandlad kvinna dumpas blir han misstänksam och håller henne under sträng uppsikt.
Katya Haas har inget minne av vem hon är. Det enda hon minns är outhärdlig smärta och att vara insvept i ett tomrum. Devros tar reda på vem kvinnan är och ser till att hon får den medicinska hjälp hon behöver. Devros och Katya kommer närmare varandra och svaret på gåtan varför Ming LeBon lät henne leva.

Blaze of Memory är del 7 i Nalini Singhs serie Psy-Changeling som utforskar en genomarbetad fullt fungerande science fictionvärld befolkad av människor med sina fel och brister men utan psykiska krafter, Psy som lever helt utan känslor och är alla sammankopplade till PsyNet ett internet endast Psy kommer åt samt Changelings, hamnskiftare fulla av känslor och egenskaper från sitt värddjur.
Både Devros och Kathy utvecklas och blir bättre versioner av sig själva. De lär sig ge och ta, våga släppa in kärleken men också att stå för det de tror på. Blaze of Memory är mörk, den tar upp svåra ämnen som överlevnadsångest och att våga släppa taget om livet för att rädda de man älskar.

Maria, november 2021