Assassin’s Heart

Schysst action, odödlig kärlek och fantastiska beskrivningar av Rom

Lysander har torterats nästan till döds men överlevt och det är hans största plåga. Han avvisar alla försök till att bli helad av Sicariorden för vissa bilder och känslor delas mellan patient och helare och Lysander vägrar låta sin fula hemlighet komma ut. Än värre är det att ordens bästa helare är Phaedra, kvinnan han älskar med hela sin själ. Om hon fick reda på hans hemlighet skulle hon totalt vända honom ryggen och det skulle han aldrig överleva.

Phaedra vet varken ut eller in när det gäller Lysander. De var älskande men så blev Lysander torterad och allt vändes upp och ned. Nu gör han allt för att stöta bort henne. Phaedra har drömmar om den första Sicari och hans dam men deras ansikten är utbytta mot hennes och Lysanders. När hon nämner det för Lysander märker hon på hans reaktion att han har samma drömmar. Phaedras och Lysanders liv är mer sammanflätade än vad de tror.

Assassin´s Heart tar vid där första boken, Assassin´s Honor, slutar. Sicariorden har skickat ut en grupp till Rom för att försöka hitta Tyet of Isis, den artefakt både Sicari och deras svurna fiender, Praetorians, desperat försöker hitta. Gruppen leds av Lysander och Orden har skickat med sin bästa helare, Phaedra. Att följa deras utveckling till att överhuvudtaget kunna lita på varandra igen är hjärtskärande. De vill så mycket men båda har trasiga förflutna som lägger hinder i vägen.

Nästan hela boken utspelar sig i Rom, både i nutid och under brytningstiden när kristendomen växte fram. Det är en intressant och omvälvande tid. Och med Romanceförfattarnas förkärlek för exakta fakta får man i sig en rejäl dos historia också. Jag gillar att Ares och Emma återkommer och jag älskar att Monica Burns utvecklar Atia, Sicariordens hemlighetsfulla ledare.
Så när du läser Assassin´s Heart kommer du att få schysst action, odödlig kärlek och fantastiska beskrivningar av Rom. Och vem kan motstå män med svärd?!

Maria, november 2010

Assassin’s Honor

Hela Emma Zales liv har kretsat kring arkeologi i allmänhet och sin fars sökande efter bevis för en hemlig lönnmördarorden, Sicari, i synnerhet. Trots att Emma försökt studera annat än arkeologi slutade hon där i alla fall. Nu har hon förlikat sig med sitt öde och är nöjd med sitt val. Hon får jobba med att återupptäcka historiska hemligheter. Det enda hon håller sig ifrån är sin fars besatthet av Sicari. Trots det blir hon extra upphetsad när hon av en händelse upptäcker en Sicarisymbol under en utgrävning i Egypten. Utgrävningen får ett abrupt slut när hennes medarbetare mördas och Emma blir anklagad för mordet. Anklagelsen är inte helt tagen ur luften. Mordet i Egypten har många likheter med mordet på Emmas föräldrar.

När Ares DeLuca ser Emma på polisstationen känner han instinktivt att han borde hålla sig undan henne. Hon skulle alltför lätt kunna komplicera hans liv. Men hans uppdrag är att skydda och bevaka henne så han har inget val än att se till att hon inte blir anhållen för mordet på arbetskamraten.
Attraktionen har inte minskat när han efter en tid tar kontakt med Emma. Ares och hans orden är övertygade om att emma har information kring en, för Sicari, viktig artefakt. Ares besök hos Emma gör henne till en måltavla för Praetorians som även de är på jakt efter artefakten. För att skydda Emma tar Ares med henne hem och iscensätter hennes död.
Trots att Emma själv har en förmåga utöver det vanliga har hon svårt att acceptera Ares och hans värld där paranormala krafter är norm för att inte tala om de gamla edikt som styr hans orden.

Assassin´s Honor är en underbar första bok i serien Order of the Sicari. Det är en skön blandning av gammalt och nytt. Monica Burns liksom smyger in historien som omger Sicariorden och den tar aldrig överhanden så det blir torrt och tråkigt som en historielektion på gymnasiet. Båda huvudpersonerna är ganska alfa så det är en del gräl och missförstånd. Man får även träffa några intressanta bipersoner som jag hoppas får egna böcker. Assassin´s Honor är både spännande och het. Det är svårt att sluta läsa och den slutar i en riktig cliffhanger. Som tur är finns del två ute nu!

Maria september 2010