Return to Dark Earth

Efter att ha sett sci-fi på Netflix blev jag sugen på att läsa sci-fi och varför inte en sci-fi romance? Jo då, de finns de också!

Efter att ha surfat runt på Amazon fastnade jag till slut för Return to Dark Earth av Anna Hackett. Jag har tidigare läst hennes Treasure Hunter Security-serie och gillar hennes sätt att skriva. Sagt och gjort, ett klick senare och det var dags att resa in i framtiden och ut i rymden.

Serien The Phoenix Adventures handlar om släkten Phoenix, alla är skattjägare extraordinär. I tidigare böcker har Dathan och Zayn hittat sina själsfränder men deras yngre bror Niklas har inte gängat sig. Än. Hans problem är att han är attraherad av familjens värsta konkurrent, Nera Darc. En verklig kick-ass hjältinna som varit brödernas antagonist genom tidigare böcker. Det kan vara på sin plats att säga att det är inga som helst problem att läsa den här boken utan att ha läst de tidigare. Jag var med på noterna på en gång trots att det var första boken jag läste i serien.
Niklas har av någon anledning avslutat sin framgångsrika karriär som astro-arkeolog på det prestigefyllda Institute of Historical Preservation och anslutit sig till sina bröder på deras resor genom rymden i jakt på artefakter.
När institutet erbjuder honom att medverka på en arkeologisk resa tillbaka till den planet varifrån allt liv i galaxen kommer är han lockad men tackar bestämt nej – tills han får veta att Nera Darc ska med.
Genom att bygga upp sitt rykte som gåtfull och farlig har Nera Darc skapat sig ett namn som skattjägare. Hon jobbar ensam och böjer sig inte för någon. Hennes enda svaghet är Niklas Phoenix, en mörk besatthet som river ner hennes försvarsmurar under resan till den mörka Jorden.
Tillsammans med ytterligare några färgstarka personer ombord på rymdskeppet upplever de äventyr och faror och ser nya sidor hos varandra vilket fördjupar deras attraktion och respekt.

Anna Hackett tar oss med på en resa proppfull med äventyr och passion. Att få vara med om Niklas och Neras både yttre och inre resa gav mig absolut mersmak. Båda huvudpersonerna är välskrivna med rolig och trovärdig dialog. Bipersonerna är dock lite mer diffusa. Ska de till exempel vara onda är de superonda och lite väl många klichéer används vilket gör dem aningens tvådimensionella.
Det och att det konstigt nog hände lite för mycket gör att historien inte får högre betyg. Jag skulle gärna sett en fördjupning av ett eller två av äventyren. Hon hade även gärna i mina ögon fått fördjupa den apokalyptiska känslan av den av människan totalförstörda jorden.

Maria, juli 2017