Ellora´s Cavemen, Tales from the Temple

Ellora´s Cave är ett förlag som ger ut romance med ganska erotiskt innehåll, där av namnet på serien. Varför undertiteln är Tales from the Temple är dock ett mysterium för mig. Boken är en novellsamling av kända och mindre kända namn. Jag tänkte skriva lite om varje novell och betygsätta dom.

Joshua 4.0, skriven av Sahara Kelly.
Berättelsen utspelar sig i en nära framtid. Andrea Thompson har anmält sig som betatestare av en ny virtuell leksak. Du kopplar upp dig mot ett program och sen kan du göra vad du vill. Nästan. Du kan välja om du vill ha en man eller en kvinna och sedan välja olika hudtyper, hårfärg, ögonfärg osv. Sen är det upp till dig vad du vill göra.
Andrea har skapat sin drömman och samtidigt som hon sitter uppkopplad tappar hon sin Coca Cola på sladdarna och något händer. Allt blir mer interaktivt än programmerarna någonsin drömt om.
I andra änden sitter en man från företaget som utvecklat programmet och övervakar testerna. När han ser vad Andrea gör och med vem tar han över kontrollen till mannen i programmet och de har vild sex i cyberrymden.

Jag kom på mig själv att fnissa gott när jag läste novellen. Den är snärtig och lättskriven utan allt för mycket tech-snack. Och själva idén är inte helt utopisk heller. Den är dock lite stereotyp ibland.
3 stjärnor

Barbarian av Kate Douglas.
Historien börjar ganska brutalt med en kvinna som torterar en man. När Bry McKenzies syster blev tillfångatagen som sexslav och sedermera dog började Bry jaga mannen bakom slavringen. Dock visar det sig att hon fångat fel man. Efter det får Bry så dåligt samvete att hon säger upp sig från sitt jobb och lever vind för våg.
Jacob Hart kan inte glömma kvinnan som hållit honom fången. Hennes sexuella tortyr gör att han inte längre kan få utlösning. Hans övertygelse är att för att bli en fri, fullt fungerande man igen måste han ge kvinnan som torterat honom smak av samma mynt. Han har nu äntligen hittat henne och kidnappar henne till sitt skepp.

Historien är ganska tunn. Jag kände inte särskilt mycket vare sig för Bry eller för Jacob och hela idén kändes konstlad. Varför skulle en ensam kvinna utan tidigare erfarenhet av att fånga bovar kunna fånga den beryktade Barbaren. Nej, det hela kändes fel. Däremot var språket rätt bra.
2 stjärnor

Manimal av Lani Aames.
En riktig soppa om Kelsey Locke som för att komma undan sin ex-pojkvän lånar sin väns hus i vildmarken. På vägen dit kör hon på en karl som visar sig vara en av ex-pojkvännens livvakter. En man Kelsey är hemligt attraherad av. Hon hjälper honom till bilen och till stugan. Och ska jag vara riktigt ärlig minns jag inte så mycket mer av historien. Den är dåligt skriven, hattar fram och tillbaka. Man hänger liksom inte med i alla svängar. Och Kelseys totala accepterande av att hennes drömman är en varulv känns helt fel. Nej, snabbt över till nästa novell.
1 stjärna

A.D 2203 Adam & Eve av Ravyn Wilde.
I en värld där olika hamnskiftare har kommit ut ur garderoben och de starka varulvarna har drivit igenom en särskild lag: om de hittar sin sanna partner under Lupinmånen och lyckas hålla deras intresse så är det att betrakta som ett giftermål i lagens ögon.
Eve har varulvar i släkten så hon vet allt om hur de kan bete sig. Därför låser hon in sig varje månad under tiden för Lupinmånen. Hon vill inte bli en slavande hemmafru som sin mor efter att ha blivit fångad av en varulv.
Eve är genetisk forskare och hennes forskning kan komma både människor och varulvar till godo. Den här kvällen har hon varit så uppslukad i sina senaste resultat att hon glömt bort tiden. Hon skyndar hem och hoppas hinna till sitt hermetiskt tillslutna rum innan någon varulv får upp doften på henne. Men det är för sent. En stor gråspräcklig varg lägger anspråk på henne. Hon ger upp inför sitt öde och parar sig med vargen.
Adam är ledare för den största flocken varulvar och har länge letat efter sin partner. Nu har han äntligen funnit henne och tänker inte ge upp i första taget. Men han förstår även dilemmat för en människa som blir parad med en varulv. Så han har stor empati inför Eves känslor.
Det är en rolig, välskriven och spännande novell. Jag gillade konceptet med att varulvarna har en enda partner som är genetiskt kompatibel med dom och att de sedan lever trogna sin partner resten av livet. Det är alltid intressant att se hur författare kommer på olika vägar att inkorporera vargens mentalitet i varulvarna och jag tycker Ravyn Wilde lyckas riktigt bra. Blanda sen in lite bovar som stjäl Eves forskning och rasister (som avskyr allt och alla som inte är renrasiga människor) så blir det ganska spännande. Enda nackdelen med novellen var att den var allt för kort. Jag vill veta hur det går för dem.
4 stjärnor

At His Mercy av Doreen DeSalvo.
Tankeläsning har alltid fascinerat mig så det var kul att få bita tag i en novell med tema tankeläsning. Faith Hartley söker pengar från ett universitet för forskning kring paranormala fenomen, särskilt tankeläsning. Hon träffar Jacob McIntyre som håller i universitetets pengar. Och redan från första raden börjar en rolig historia om att läsa varandras tankar och följa sin vilja. Det första Fatih ”hör” från Jacob är att han gillar kvinnor med former. Vad han säger visar dock hans grundmurade skepticism inför paranormala förmågor. De diskuterar pengar medan de tänker på helt andra saker.
Egentligen händer det inte så mycket men det är en snärtig dialog, både de tänkta och de sagda, och jag gillade hur Doreen DeSalvo byggde upp historien. Jag blev sugen på att läsa mer av henne.
3 stjärnor

Time-Share: Amelias Journey av Lora Leigh.
Två militärer och en botanist kraschlandar på den planet de är utskickade att undersöka. Tidigare obemannade sonder har visat att planeten Venus skulle kunna befolkas och nu är det upp till kommendörkapten Saber Madison, major Mike Tennison och botanisten Amelia Collins att undersöka planeten på plats.
Skeppet kraschlandar och trion räddar de vad som räddas kan och börjar vänta på att räddningsteamet skall komma. Under tiden gör de sina fältstudier. Amelia upptäcker att alla växter och djur är ovanligt snabba på att reproducera sig. Det verkar bero på en okänd beståndsdel hon hittar i växterna, i vattnet och även till viss del i sig själv. Och hon inser att hon tänkt ovanligt mycket på sex sedan kraschen.
Som vanligt med Lora Leigh är det välskrivet och många heta sexscener men historien saknar djup på något sätt. Jag bryr mig inte särskilt mycket om karaktärerna, som jag är van att göra när jag läser något av Lora Leigh. Historien är OK men håller inte riktigt normal Lora Leigh-standard.
3 stjärnor

Maria april 2010