Bengal´s Heart

När en grupp frihetskämpar slog till mot Cabal St. Laurents labb var de inte beredda på synen som mötte dem. Cabal var ensam kvar i den träningsmaskin som hade dödat de flesta av hans flockmedlemmar. Blodig och ursinnig släpptes Cabal fri och det första han gör är att bryta nacken av Cassa Hawkins make, tillika ledare för den grupp frihetskämpar som räddat honom. Cabal var den enda som visste att det var han som förrått gruppen.

Nu, några år senare, försöker Cassa fortfarande bli kvitt känslan av skuld som hon dragits med sedan tillslaget. Hon borde ha känt till att hennes make var förrädaren, borde ha förstått på något sätt och satt stopp för räden. Cassa har gjort sig ett namn som undersökande reporter med väldigt klar pro-breed status och nu när hon hör talas om en serie mord som sägs ha begåtts av en vild Breed gör hon allt för att gå till botten och hitta sanningen.
Cabal tillhör spionnätverket som skyddar Breeds fristad. Hans uppgift är att spåra samma mord som Cassa och när deras vägar möts är de tvungna att bearbeta sina känslor gentemot varandra.

Boken, del 19 i serien, börjar ganska brutalt med räddningen av Cabal men det gav också en känsla för varför Cabal reagerar som han gör och varför Cassa är så full av skuld. I Bengal´s Heart får vi också en närmare inblick i det genetiska koncilium som har skapat Breeds. Jag gillar att alla böckerna hänger ihop och att man får en djupare politisk bild för varje bok. Även denna bok innehåller väldigt heta sexscener så den kanske inte passar så bra som frukostbok.

Maria, mars 2010

Coyote’s Mate

Del-Ray Delgado, även kallad the Coyote Ghost är skapad av DNA från prärievarg och människa. Coyote breeds skapades för att jaga andra breeds och forskarna försökte därför få fram de mest animaliska dragen, de ville ha ett djur som såg ut som en människa men tänkte som ett rovdjur.

Del-Ray har sedan han lyckades fly från sitt labb planerat och genomfört flera lyckade fritagningar av coyote breeds. Han har även skapat en frihamn för sig och sin växande flock.

Anya Kobrin har sedan hon var sexton år försökt hjälpa fem kvinnliga coyote breeds fly från labbet där hon arbetar. I sex år har Anya varit i kontakt med Del-Rey Delgado. När väl fritagningen sker bryter han sitt löfte till Anya, skjuter hennes far och tar henne som gisslan.

När en breed träffar sin livspartner börjar de producera ett hormon som gör partnern mottaglig för fortplantning. Då Del-Ray kysser Anya första gången, under protest för att dominera henne, blir hon beroende av hormonet och ohyggligt upphetsad. Det enda som kan lindra symptomen av hormonet är en kyss eller sex med Del-Ray men hans djupa svek och hans ovärdiga behandling av Anya gör att hon inte vill ha något med honom att göra.

Vare sig Anya eller Del-Ray har någon vetskap om hormonet och vad det gör. Allt de känner till är ilska och svek.
Coyotebasen ligger i närheten av Haven, en frihamn för varg-breeds. Där får Del-Ray och Anya veta vad som hänt dem, att de är parade. Anya totalvägrar och genom en petition till det styrande rådet separeras Anya och Del-Ray under ett år.

Coyotes mate är en av de mörkaste Breeds-böckerna jag läst men även en av de bästa. Många andra Breeds är mer nobla och mer politiskt korrekta än Del-Ray. Han är soldat rak igenom och styr sin bas som en militärbas trots att många bor där permanent. Hans behandling av Anya gör ont i själen men han förstår inte bättre. Har han någonsin litat på någon, har de förrått honom. Han förstår inte att man kan vara parad med en jämlik kvinna, någon man kan lita på. Eftersom Del-Ray inte respekterar Anya gör inte heller hans soldater det och hon får utstå både spott och spe.
Som tur är har Anya vänner på Coyotebasen. De kvinnliga Coyotes som Anya hjälpte bli fria, blir hennes livvakter plus att hon får oväntat hjälp av Del-Rays närmaste hand.

Jag kan inte annat än att rekommendera Coyote’s Mate. Särskilt om du har läst någon av böckerna i serien tidigare (det här är nummer 13).
Läs boken där du kan fälla en tår eller två, jag kan lova att Anyas och Del-Rays historia stannar kvar hos dig länge. Man får sig en tankeställare om hur många har det i sina förhållanden och hur viktigt det är att respektera varandra.

Maria, mars 2009

Elizabeth’s Wolf

Då senaste militäroperationen i Afghanistan gick fel ligger Dash Sinclair nu fjättrad i en sjuksäng. Han har flera månaders konvalescens framför sig. Han är ensam, har alltid valt att vara ensam för att inte hans hemlighet ska komma ut. Nu är Dash så trött på allt att han önskar att han fått somna in för evigt. Som hans vänner i helikoptern som kraschade.
En dag kommer hans major förbi och berättar att Dash har en beundrarinna, en flicka på ca 8 år som skriver brev till honom. Cassies brev blir hans livlina. Genom hennes oskyldiga berättelser blir han nyfiken på hennes mamma, som alltid verkar så sorgsen. Han svarar på hennes brev och skickar även julklappar till båda.
När Dash har blivit bättre och är redo för nya uppdrag får han veta att de båda dött i en brand. Han vägrar att tro på det och tar ledigt för att själv undersöka olyckan. När han får Cassies sista brev där hon beskriver att de inte är döda men jagade bestämmer han sig för att hitta Elisabeth och Cassie och hjälpa dem. Gud nåde den som kröker ett hårstrå på någon av hans tjejer. För det är så han tänker på dem nu, som sina.

Elisabeth Colder har alltid velat ha barn, gärna flera stycken så när det uppdagas att hennes man är steril slås hennes dröm i spillror. Och återuppstår igen när hon, med hjälp av bekanta till sin man, gör en provrörsbefruktning och blir gravid.
Till att börja med är Elisabeths man lika glad som hon men efter födseln blir det bara värre och värre. Det slutar med att hennes man säljer Cassie till Grange, en bekant med mycket pengar och makt. Innan han hinner lämna över Cassie till Grange lyckas Elisabeth fly med sin dotter och nu befinner de sig på flykt, ständigt på resande fot. Det var under ett längre stopp då Elisabeth lyckats köpa falska identitetspapper och Cassie kunde gå i skolan som brevväxlingen med Dash började. Och det var inte bara Cassie som längtade efter hans brev och drömde om honom.

Nu när Elisabeths ork börjar ta slut drömmer hon om att Dash ska komma och hjälpa dem. En kväll när hon och Cassie äter en hastig middag på en krog ser Elisabeth en intensiv, muskulös man närma sig deras bord blir hon rädd. Har Grange kommit i fatt dem till slut? Men mannen identifierar sig som Dash Sinclair och hon tror knappt sina öron. Hur har han hittat dem? Vågar hon lita på honom? Cassie har inga sådana betänkligheter, hon kastar sig i Dash famn och är överlycklig att han äntligen kommit.

Elisabeth´s Wolf är del 3 i Lora Leighs serie om the Breeds och den är lika bra som övriga. Jag kan bli fascinerad över Lora Leighs fantasi, över hur hon bygger upp världen kring the Breeds. Det är en tidig bok och det märks ibland men man har överseende med det.
Det är en ganska erotisk bok. Dash har aptit över det vanliga och Elisabeth matchar honom på alla områden.
Men läs den! Missa inte serien om the Breeds.

Maria, september 2009

Ellora´s Cavemen, Tales from the Temple

Ellora´s Cave är ett förlag som ger ut romance med ganska erotiskt innehåll, där av namnet på serien. Varför undertiteln är Tales from the Temple är dock ett mysterium för mig.
Boken är en novellsamling av kända och mindre kända namn. Jag tänkte skriva lite om varje novell och betygsätta dom.

Joshua 4.0, skriven av Sahara Kelly, utspelar sig i en nära framtid. Andrea Thompson har anmält sig som betatestare av en ny virtuell leksak. Du kopplar upp dig mot ett program och sen kan du göra vad du vill. Nästan. Du kan välja om du vill ha en man eller en kvinna och sedan välja olika hudtyper, hårfärg, ögonfärg osv. Sen är det upp till dig vad du vill göra.
Andrea har skapat sin drömman och samtidigt som hon sitter uppkopplad tappar hon sin coca cola på sladdarna och något händer. Allt blir mer interaktivt än programmerarna någonsin drömt om.
I andra änden sitter en man från företaget som utvecklat programmet och övervakar testerna. När han ser vad Andrea gör och med vem tar han över kontrollen till mannen i programmet och de har vild sex i cyberrymden.

Jag kom på mig själv att fnissa gott när jag läste novellen. Den är snärtig och lättskriven utan allt för mycket tech-snack. Och själva idén är inte helt utopisk heller. Den är dock lite stereotyp ibland.
3 stjärnor

Barbarian av Kate Douglas börjar ganska brutalt med en kvinna som torterar en man. När Bry McKenzies syster blev tillfångatagen som sexslav och sedermera dog började Bry jaga mannen bakom slavringen. Dock visar det sig att hon fångat fel man. Efter det får Bry så dåligt samvete att hon säger upp sig från sitt jobb och lever vind för våg.
Jacob Hart kan inte glömma kvinnan som hållit honom fången. Hennes sexuella tortyr gör att han inte längre kan få utlösning. Hans övertygelse är att för att bli en fri, fullt fungerande man igen måste han ge kvinnan som torterat honom smak av samma mynt. Han har nu äntligen hittat henne och kidnappar henne till sitt skepp.

Historien är ganska tunn. Jag kände inte särskilt mycket vare sig för Bry eller för Jacob och hela idén kändes konstlad. Varför skulle en ensam kvinna utan tidigare erfarenhet av att fånga bovar kunna fånga den beryktade Barbaren. Nej, det hela kändes fel. Däremot var språket rätt bra.
2 stjärnor

Manimal av Lani Aames. En riktig soppa om Kelsey Locke som för att komma undan sin ex-pojkvän lånar sin väns hus i vildmarken. På vägen dit kör hon på en karl som visar sig vara en av ex-pojkvännens livvakter. En man Kelsey är hemligt attraherad av. Hon hjälper honom till bilen och till stugan. Och ska jag vara riktigt ärlig minns jag inte så mycket mer av historien. Den är dåligt skriven, hattar fram och tillbaka. Man hänger liksom inte med i alla svängar. Och Kelseys totala accepterande av att hennes drömman är en varulv känns helt fel. Nej, snabbt över till nästa novell.
1 stjärna

A.D 2203 Adam & Eve av Ravyn Wilde. I en värld där olika var-varelser har kommit ut ur garderoben och de starka varulvarna har drivit igenom en särskild lag: om de hittar sin sanna partner under Lupinmånen och lyckas hålla deras intresse så är det att betrakta som ett giftermål i lagens ögon.
Eve har varulvar i släkten så hon vet allt om hur de kan bete sig. Därför låser hon in sig varje månad under tiden för Lupinmånen. Hon vill inte bli en slavande hemmafru som sin mor efter att ha blivit fångad av en varulv.
Eve är genetisk forskare och hennes forskning kan komma både människor och varulvar till godo. Den här kvällen har hon varit så uppslukad i sina senaste resultat att hon glömt bort tiden. Hon skyndar hem och hoppas hinna till sitt hermetiskt tillslutna rum innan någon varulv får upp doften på henne. Men det är för sent. En stor gråspräcklig varg lägger anspråk på henne. Hon ger upp inför sitt öde och parar sig med vargen.
Adam är ledare för den största flocken varulvar och har länge letat efter sin partner. Nu har han äntligen funnit henne och tänker inte ge upp i första taget. Men han förstår även dilemmat för en människa som blir parad med en varulv. Så han har stor empati inför Eves känslor.
Det är en rolig, välskriven och spännande novell. Jag gillade konceptet med att varulvarna har en enda partner som är genetiskt kompatibel med dom och att de sedan lever trogna sin partner resten av livet. Det är alltid intressant att se hur olika författare kommer på olika vägar att inkorporera vargens mentalitet i varulvarna och jag tycker Ravyn Wilde lyckas riktigt bra. Blanda sen in lite bovar som stjäl Eves forskning och rasister (som avskyr allt och alla som inte är renrasiga människor) så blir det ganska spännande. Enda nackdelen med novellen var att den var allt för kort. Jag vill veta hur det går för dem.
4 stjärnor

At His Mercy av Doreen DeSalvo. Tankeläsning har alltid fascinerat mig så det var kul att få bita tag i en novell med tema tankeläsning. Faith Hartley söker pengar från ett universitet för forskning kring paranormala fenomen, särskilt tankeläsning. Hon träffar Jacob McIntyre som håller i universitetets pengar på en restaurang. Och redan från första raden börjar en rolig historia om att läsa varandras tankar och följa sin vilja. Det första Fatih ”hör” från Jacob är att han gillar kvinnor med former. Vad han säger visar dock hans grundmurade skepticism inför paranormala förmågor. De diskuterar pengar medan de tänker på helt andra saker.
Egentligen händer det inte så mycket men det är en snärtig dialog, både de tänkta och de sagda, och jag gillade hur Doreen DeSalvo byggde upp historien. Jag blev sugen på att läsa mer av henne.
3 stjärnor

Time-Share: Amelias Journey av Lora Leigh. Två militärer och en botanist kraschlandar på den planet de är utskickade att undersöka. Tidigare obemannade sonder har visat att planeten Venus skulle kunna befolkas och nu är det upp till kommendörkapten Saber Madison, major Mike Tennison och botanisten Amelia Collins att undersöka planeten på plats.
Skeppet kraschlandar och trion räddar de vad som räddas kan och börjar vänta på att räddningsteamet skall komma. Under tiden gör de sina fältstudier. Amelia upptäcker att alla växter och djur är ovanligt snabba på att reproducera sig. Det verkar bero på en okänd beståndsdel hon hittar i växterna, i vattnet och även till viss del i sig själv. Och hon inser att hon tänkt ovanligt mycket på sex sedan kraschen.
Som vanligt med Lora Leigh är det välskrivet och många heta sexscener men historien saknar djup på något sätt. Jag bryr mig inte särskilt mycket om karaktärerna, som jag är van att göra när jag läser något av Lora Leigh. Historien är OK men håller inte riktigt normal Lora Leigh-standard.
3 stjärnor

Maria april 2010

Hot Spell

En samling sexiga noveller av Emma Holly, Lora Leigh, Shiloh Walker och Meljean Brook.
Jag gillar novellsamlingar. Det ger mig en möjlighet att läsa något av en ny författare jag är nyfiken på utan att köpa en hel bok.
Hot Spell innehåller fyra noveller av lite blandad kvalitet.

The Countess´s Pleasure av Emma Holly
Det här är det första jag läst av Emma Holly men det gav definitivt mersmak! En mustig historia om en grevinna som levt i ett ofullbordat äktenskap och nu när maken är död söker råda bot på sin jungfrudom. Hon har kommit till Bhamjram, staden där allt är tillåtet och alla hemligheter stannar. Hon är där för att se en beryktad show. Det ryktas att mannen, eller demonen, bjuder på allt under sin show.
Det här är en helt underbar historia om att övervinna konventioner. Från bådas håll. Om misstro och förtröstan och att kärleken kan övervinna mycket.
En fantastisk miljöbeskrivning av staden Bhamjran som myllrar av dofter och färger. Känns väldigt likt den bild jag har av Indien under 1800-talet. Språket flyter på och jag hade gärna sett att novellen var en roman.

The Breed Next Door av Lora Leigh
Som ett hängivet fan av Lora Leighs serie om the Breeds var det för den här novellen jag köpte boken. Och den håller samma klass som vanligt. Novellen är rolig, spännande och sexig allt i en enda röra. Mötet mellan Tarek och Lyra går lite fortare än normalt även mötet mellan Tarek och Lyras familj går lite fort men så är det en kort novell också.

The Blood Kiss av Shiloh Walker
Jag har inte tidigare läst något av Shiloh Walker och jag tror inte jag kommer att jaga rätt på något mer. En ganska svag historia baserad på Shakespeares Romeo och Julia.
Vampyrer och varulvar är svurna fiender. Roman är kung över varulvarna och Julianna är dotter till vampyrernas ledare. Sen vet du ungefär vad som händer om du har läst/sett Romeo & Julia någon gång. En ganska ytlig historia.

Falling for Anthony av Mejlean Brook
Den längsta av de fyra novellerna och den mest komplicerade med elaka vampyrer (Nosferatu), snälla vampyrer, änglar, väktare (nästan som änglar) och människor. Den är baserad i den värld Meljean har skapat för sin Guardian-serie och man måste nog ha läst den första boken i den serien för att uppskatta Falling for Anthony till fullo. Men den var inte helt utan poänger och väl värd att läsa.

Maria, december 2009

Kiss of Heat

Hämnd är en rätt bäst serverad kall och Sherra har väntat i tio år på sin. Under tiden Sherra hölls inspärrad i laboratoriet försökte forskarna göra henne gravid. Hon blev våldtagen upprepade gånger och när våld inte fungerade försökte de med vänlighet. Kane hade alltid känt något extra för Sherra och nu när han blev tvingad att ha sex med henne ville han försöka ge henne en positiv upplevelse. Efteråt lovade Kane att komma och rädda henne från labbet men han kom aldrig.

Nu, 10 år senare, möts Sherra och Kane igen under helt andra omständigheter. Kane arbetar som säkerhetsvakt hos den första fria flocken Breeds där Sherra nu bor. Sherra gör allt för att stå emot Kanes dragningskraft men naturen går emot henne då han är hennes livspartner. Kane har lättare att acceptera sin lott då han alltid varit attraherad av henne.

Som vanligt i Lora Leighs böcker går det upp och ner. I den här är Kane ovanligt retsam och det är väldigt underhållande att följa deras väg. Under tiden får vi en djupare inblick i flockens vardag med extremister som försöker döda dem och politiker som försöker tysta dem.
Lora Leigh har inte riktigt hittat stilen än, det här är fjärde boken i serien men den är bra och väl värd att läsa om!

Maria, maj 2009

Lion´s Heat

Den manipulerande och känslokalle Jonas Wyatt möter sin like i sin livspartner.

Jonas Wyatt, chef över Bureau of Breed Affairs har alltid ansetts vara känslokall och hans eviga manipulerande har gett honom många fiender. Han har haft sin hand i det mesta som rör Sanctuary, fristaden för överlevande Breeds. Jonas har framgångsrikt sett till att många i Säkerhetsstyrkan har träffat sina livspartners därför har många längtat efter den dagen han själv skulle träffa sin partner och få sitt liv upp- och nedvänt.

Rachel Broen har arbetat som personlig assistent åt Jonas Wyatt i ett par månader. Under den här tiden har hon visat sig extremt kapabel till att hantera både Jonas kalender och hans arroganta och manipulerande sätt.
Så fort Jonas träffade Rachel visste han att hon var hans partner. Han har inte erkänt den dragning han känner till henne då han kan känna hennes motstånd. Han är också rädd att hon skulle bli ett mål för hans fiender. Däremot bygger han en stark kontakt till Rachels ofödda barn. Ett barn han gör anspråk på som sitt och, utan Rachels vetskap, drar upp avtal som gör att barnet är skyddat av Sanctuary:s lagar.

Några månader senare när Rachel har fött en dotter, Amber, bryter sig några män in och injicerar Amber med något okänt ämne och håller Rachel fången. Jonas räddar dem båda och flyger dem till Sanctuary för att bättre kunna skydda dem.

Historien om Jonas Wyatt är en länge efterlängtad bok. Jag och många med mig har med iver sett fram emot att få se Jonas träffa sin partner. När jag väl fick boken i min hand var jag lite nervös om den skulle leva upp till mina förväntningar. Det gjorde den, kan jag lova.
Det är en spännande fortsättning på den eviga kampen mot Genetiska Rådet. Vi får en djupare inblick i Jonas bakgrund och varför han handlar som han gör. Och aldrig trodde jag Jonas skulle vara den mest uppoffrande av partners. Han när en dröm att när han träffar sin livspartner skall deras relation bygga på kärlek och ömsesidig respekt. Därför gör han stora uppoffringar som tär svårt på honom.
Rachel är den perfekta partnern till Jonas. Hon har en intuitiv förståelse för Jonas och ett medlidande för de uppoffringar han gjort för the Breeds under hela sitt liv.

Och som vanligt är sexscenerna heta som kokande olja.

Enda nackdelen jag kan se är att det nog är svårt att läsa boken som ensambok. Att läsa hela serien ger ett djup och en förståelse för the Breeds som nog kan vara svårt att känna annars. I den här boken finns nästan inget med alls om the Breeds förhållanden i labben innan de blev fria och om man inte känner till det kan det vara svårt att förstå deras oerhört starka frihetskänsla. Det positiva är att alla böckerna i serien är skitbra, så det är bara att börja läsa!

Maria, april 2010

Prince of Ice

Del tre i Emma Hollys serie om Yamas-demonerna handlar om Corum Midarri och Xishi Huon som växer up tillsammans. Corum är tronarvinge och Xishi är dotter till en tjänare. Xishi har en lugnande effekt på den orolige Corum men när de blir äldre och Corums mor ser hur nära de står varandra förflyttas Xishi snabbt. Hon är inte värdig Corum.
Xishi blir satt i skola för att lära sig bli kurtisan, kuddflicka. När Corum några år senare är i behov av en kuddflicka, köper han den flicka som fångat hans blick, helt ovetande om att det är Xishi.
Tillsammans med Xishi upplever Corum mer än han någonsin gjort och funderar på att göra henne till sin maka, något konventionen förbjuder. I bakgrunden intrigerar olika falanger om Corums framtid som regent.

Corum och Xishis värld befolkas av många intressanta personer som ytterligare lyfter historien. Man ska inte glömma att det är en erotisk paranormal romance så det är många heta sexscener i boken men berättelsen flyter på rätt bra ändå. Mot slutet av boken uppstår en twist som gör att man förstår Corums förhöjda njutning med Xishi.

Maria, juli 2009