Lock ’N’ Load

Trista Gold är en dataanalytiker för CIA. Hon har designat ett program som gör att hon kan ”tjuvlyssna” på hemliga konversationer på Darknet. Hennes uppdrag är att övervaka på den ryske spionen Alexy Lukashins samtal. Vid ett tillfälle upptäcker hon en chatt kring någon som inte är vad han till synes är, en reporter som är inblandad och en stad i Kanada.

Matt Connors och hans hund Sheba tillhör CIA:s hundenhet. Genom olika omständigheter som jag är lite oklar kring, blir de Tristas personliga bodyguard. En historia fylld till brädden av ett 40 år gammalt mysterium, en internationell politisk kris, psykotiska ryssar, inkompetenta FBI agenter, kidnappningar, gåtor att lösa och flera mord. Puh! Det är en ganska lång bok så jag tycker den hade mått bra av en genomgång av en skarpögd förlagsredaktör som kanske kunnat hugga bort några av alla trådar.

Lite segt var alla stereotyper också. Trista en blyg datanörd i fula kläder som genom hjältens öga förvandlas till en vacker svan. En oskuld som blir en sexatlet på en gång. Matt kan inte tillåta sig att vara lycklig på grund av en händelse från hans barndom. Matt är dessutom skitsnygg, smart och gör allt för Trista. På en gång liksom.

Nå väl. Trots detta var boken en rätt trevlig bekantskap. Hunden Sheba kunde fått lite mer utrymme men det kanske kommer mer ”hund” i nästa bok i serien.

Maria, juli 2021