Allt det jag sökte fann jag hos dig

I den här boken finns alla byggstenar för en bra romance på plats. En hjältinna som är intelligent, varmhjärtat och med ett härligt driv, Alex har byggt upp sitt IT-företag från grunden. Hjälten är lagom macho, rik och snygg. Siny har byggt upp ett världsomspännande imperium med en skarp hjärna från två tomma händer. De kommer från diametralt olika sidor av livet. Han från fattigdom i Estland och hon från en svensk kärleksfull medelklassfamilj. Men när de möts spelar det yttre ingen roll, de ser bara varandras inre och djup kärlek uppstår.

Susanna Roxfelt beskriver trovärdigt de olika världarna i Sverige och England. Jag gillade särskilt Alex jordnära föräldrar vilka fungerar som ett ankare för Alex när henens värld börjar snurra i de rikas sfärer. Författaren ger utrymme åt både Alex och Siny, vi får följa deras kärleksresa ur bådas synvinkel även om tyngdpunkten ligger hos Alex. Roxfelt bygger också långsamt upp för den obligatoriska fnurran på tråden. Antagonisten är, återigen, trovärdig.

Trots detta är det något som skaver men jag har svårt att sätta fingret på exakt vad det är. Jag tyckte det hoppade lite för snabbt mellan protagonisterna, ibland fick Siny endast ett stycke där Alex fått flera sidor. Det gjorde honom lite kantigare, lite mer stereotyp. Kanske är det språket, boken är väldigt lättläst, tog slut på 3–4 timmar. Några gånger kändes en mening udda. Vid ett tillfälle tror jag Siny ska säga ”jag älskar dig.” men det står ”jag älskar.” Även de särskrivningar som förekom och ett användande av bindestreck som inte var konsekvent skavde. Det borde en korrekturläsare ha sett. Det var rätt många, långa miljöbeskrivningar där jag hellre velat läsa om Alex och Sinys tankar.

Däremot måste jag applådera Roxfelt för de väldigt fina sexscenerna. Hur hon känsligt beskriver hur de gled över från passionerat sex till något intimare, varmare, något så mycket mer innerligt. Behovet av att känna den älskades hud. Få snusa på en älskad människas kropp. Vara trygg och åtrådd i sin älskades ögon.

Allt jag sökte fann jag hos dig är en bok om att vara vuxen och ta ansvar trots kaoset ny kärlek innebär. Att våga öppna sig, känna tillit. Att våga ge sig hän trots till synes oövervinneliga hinder. Att stå vid sin älskades sida genom vått och torrt. Att se varandra som de människor vi är bakom ytan.
Svensk romance har fått en ny härlig författare att hålla koll på.

Maria, december 2021