Full Moon Rising

Historien kretsar kring Riley Jenson, en kontorsarbetare på Styrelsen för Andra Raser där även hennes tvillingbror Rhoan arbetar som Guardian. Styrelsen för Andra Raser är en slags polis bestående av varulvar, vampyrer och andra raser som tar vid där den vanliga polisen inte kommer vidare. Guardians är de som verkställer Styrelsens beslut.
Vad omgivningen inte vet är att Riley och Rhoan är halvblod och har uteslutits av sin mors flock. De har bara varandra. Så när Riley upptäcker att Rhoan har blivit kidnappad kontaktar hon Rhoans chef och blir indragen i det uppdrag Rhoan arbetade med. Det verkar som att någon gör olagliga kloningsexperiment för att få fram den ultimata krigaren.
Motvilligt måste Riley slåss både mot sin brors kidnappare som försöker döda henne och sin växande attraktion till Quinn, en vampyr med en egen agenda.
Om du letar efter en bok som har mer kärlek än en normal Urban Fantasy eller mer action än din vanliga paranormal romance så är det här serien för dig. Boken är verkligen full av action och konspirationsteorier från början till slut och den spirande kärlekshistorien mellan Riley och Quinn är inte en dans på rosor.
Riley har problem med den gängse synen på varulvar som knappt mer än månstyrda horor men också mer privata funderingar kring sin självuppfattning som blandras. Quinn har svåra ärr i själen efter en gammal kärlekshistoria där han blev förrådd av en varulv han älskade.
Det är en serie som snuddar vid Anita Blake-serien. Riley är dock inte lika cynisk och kall som Anita Blake. Det känns som att den riktar sig mot en äldre publik. En varning kan vara på sin plats, boken innehåller ganska många sexscener, det är en av de drivande krafterna som för historien framåt.

Maria, maj 2010

Kissing Sin

För att komma åt ondskan Riley jagat så länge måste hon sälja både kropp och själ.

Riley vaknar och känner doften av blod. Hon ligger i en gränd med ett lik bredvid sig utan minne av vad som hänt. Hon känner instinktivt att något är fel. Fiender börjar jaga henne och hon flyr till ett stort hus som ser ut som ett stall. Väl inne inser hon att det är ett stall och det är fullt av hästar. Groggy som hon är tar det ett tag innan hon inser att hästarna är shapeshifters, precis som hon. Tillsammans med en stor hingst lyckas hon frita alla hästarna och flyr. Hingsten visar sig vara en man vid namn Kade. Tillsammans tar de sig till Styrelsen för Andra raser. Det visar sig att de har hållits fågna på ett hemligt laboratorium där de försöker mixa DNA från olika raser för att skapa den ultimata soldaten.

Kissing Sin tar vid direkt efter första boken, Full Moon Rising. Alla lösa trådar med Quinn, Talon, Misha med flera byggs vidare. Vi introduceras till flera nya genmanipulerade raser, t ex spindlar som kan ändra form till vatten och ta sig in precis överallt.
Det är en spännande värld och en värld med många gråtoner. Riley blir djupare indragen i Styrelsens värld än hon någonsin önskat. Hennes älskare sedan flera år är inte de de säger att de är. Vem är Kade? Kan de lita på Liander? Vad vill Quinn ha av Riley egentligen. Vill Riley fortsätta på inslagen väg och bli en Guardian?
Keri Arthurs serie om Riley Jensen har ofta jämförts med Laurell K Hamiltons serie om Anita Blake. Men jag tycker den här serien har ett större djup. Anita Blakes värld är mer svart/vit, eller svart egentligen, en ganska dyster serie.
I serien om Riley Jenson får vi en doft av romantik, en hel del het sex och massor av action. Och allt utspelar sig i Melbournes vackra stad.

Maria, maj 2010