Narcissus in Chains

När jag började läsa Anita Blake serien var det två killar i bokhandeln som se att de första böckerna var bra sen blev det för många välhängda män med breda bringor.
I Narcissus in chains förstår jag vad de menar. Alla män är snygga på ena eller andra sättet så det är en del heta sexscener i boken.

Anita bor numer i ett hus på landet där ingen kan störas av eventuell skottlossning. Hennes hus har blivit en säker hamn för hennes skadade var-leoparder. Anita känner väldigt starkt för orättvisa och när hon träffar var-leoparden Micah och hans flock uppstår tycke mellan Micah och Anita. I hela boken undrar man om Anita har blivit smittad av en var-leopard och om hon ska byta skepnad vid nästa fullmåne.
Anita återupptar kontakten med Jean-Claude (vampyr) och Richard (varulv) efter sex månaders wicca-studier för att förstå sin magi. Det går inte helt smärtfritt med Richard. Han försöker fortfarande motarbeta sin varulvsnatur och det sätter honom och hans flock i fara.
Med Jean-Claude går det smidigare. Han erkänner Anita för den hon är men erkänner också att han dras till hennes starka magi eftersom det gör honom starkare.
Micah verkar däremot vara attraherad av Anita utan baktankar och det är ovanligt för henne.

Som vanligt är det ett högt tempo med många plotter och sub-plotter. I Narcissus in chains tillkommer dessutom många nya var-djur.
Det är nog så att antingen gillar man den fantastiska värld som Laurell K Hamilton målar upp, med allt våld, sex och alla konstiga djur, eller så gör man det inte.
Jag tycker inte det är en av de starkare i serien men jag känner för vissa av karaktärerna så jag vill veta hur det går.

Maria, januari 2009