Elizabeth’s Wolf

Då senaste militäroperationen i Afghanistan gick fel ligger Dash Sinclair nu fjättrad i en sjuksäng. Han har flera månaders konvalescens framför sig. Han är ensam, har alltid valt att vara ensam för att inte hans hemlighet ska komma ut. Nu är Dash så trött på allt att han önskar att han fått somna in för evigt. Som hans vänner i helikoptern som kraschade.
En dag kommer hans major förbi och berättar att Dash har en beundrarinna, en flicka på ca 8 år som skriver brev till honom. Cassies brev blir hans livlina. Genom hennes oskyldiga berättelser blir han nyfiken på hennes mamma, som alltid verkar så sorgsen. Han svarar på hennes brev och skickar även julklappar till båda.
När Dash har blivit bättre och är redo för nya uppdrag får han veta att de båda dött i en brand. Han vägrar att tro på det och tar ledigt för att själv undersöka olyckan. När han får Cassies sista brev där hon beskriver att de inte är döda men jagade bestämmer han sig för att hitta Elisabeth och Cassie och hjälpa dem. Gud nåde den som kröker ett hårstrå på någon av hans tjejer. För det är så han tänker på dem nu, som sina.

Elisabeth Colder har alltid velat ha barn, gärna flera stycken så när det uppdagas att hennes man är steril slås hennes dröm i spillror. Och återuppstår igen när hon, med hjälp av bekanta till sin man, gör en provrörsbefruktning och blir gravid.
Till att börja med är Elisabeths man lika glad som hon men efter födseln blir det bara värre och värre. Det slutar med att hennes man säljer Cassie till Grange, en bekant med mycket pengar och makt. Innan han hinner lämna över Cassie till Grange lyckas Elisabeth fly med sin dotter och nu befinner de sig på flykt, ständigt på resande fot. Det var under ett längre stopp då Elisabeth lyckats köpa falska identitetspapper och Cassie kunde gå i skolan som brevväxlingen med Dash började. Och det var inte bara Cassie som längtade efter hans brev och drömde om honom.

Nu när Elisabeths ork börjar ta slut drömmer hon om att Dash ska komma och hjälpa dem. En kväll när hon och Cassie äter en hastig middag på en krog ser Elisabeth en intensiv, muskulös man närma sig deras bord blir hon rädd. Har Grange kommit i fatt dem till slut? Men mannen identifierar sig som Dash Sinclair och hon tror knappt sina öron. Hur har han hittat dem? Vågar hon lita på honom? Cassie har inga sådana betänkligheter, hon kastar sig i Dash famn och är överlycklig att han äntligen kommit.

Elisabeth´s Wolf är del 3 i Lora Leighs serie om the Breeds och den är lika bra som övriga. Jag kan bli fascinerad över Lora Leighs fantasi, över hur hon bygger upp världen kring the Breeds. Det är en tidig bok och det märks ibland men man har överseende med det.
Det är en ganska erotisk bok. Dash har aptit över det vanliga och Elisabeth matchar honom på alla områden.
Men läs den! Missa inte serien om the Breeds.

Maria, september 2009