Hard Evidence

Tessa Novak är en grävande journalist på en stor dagstidning i Denver. En dag när hon köper sitt kaffe befinner hon sig på fel ställe vid helt fel tidpunkt och blir vittne till en skjutning där en ung spansktalande kvinna dödas. Tessa ser en mystisk man i skinnjacka befinna sig på mordplatsen och sätter honom i samband med mordet. Han kanske till och med är mördaren?!

Den mystiska mannen, Julian Darcangelo, är en FBI-agent som jobbar under täckmantel tillsammans med Denverpolisen. Han har jagat en sadistisk rysk krim-boss i flera år för att spränga hans traffickingverksamhet.
När Julian ser Tessas ögonvittnesartikel på förstasidan inser han att hon gjort sig själv till måltavla. Den ryske bossen skyr inga medel för att utplåna alla vittnen. Genom sin artikel kan Tessa även ha utsatt Julian för fara genom att i det närmaste röja hans täckmantel.

Historien är välskriven och spännande. Karaktärerna växer och fördjupas genom boken. Att den ena huvudpersonen är polis och den andra är journalist är ett vanligt grepp inom deckargenren. Journalisten kan undersöka och följa upp ledtrådar på ett sätt som en polis inte kan. I det här fallet är polisen, Julian, än mer låst eftersom han jobbar under täckmantel.

Tess är kanske lite väl naiv i sitt ”jag är journalist, jag har en skyldighet att skriva om det här, allmänheten har rätt att veta”-tänkande. Författaren Pamela Clare drar på lite för höga växlar kring det. Men å andra sidan är författaren själv tidigare journalist så hon kanske använder sin egen bakgrund som inspiration.
Julian är en klassisk alfahjälte. Han är den stora, tysta, starka typen med ett mjuk inre som på grund av sin uppväxt inte ser sig ha rätt till ett lyckligt liv med en egen familj.
Tessa är en blandning av nyfiken, smart och välformulerad med en stor dos naivitet. Så stor att jag ibland vred mig i soffan och var tvungen att lägga ifrån mig boken. Men jag kom alltid tillbaka för boken är spännande.

Det hettar också till mellan huvudpersonerna, ganska rejält. Sexscenerna var dock inget särskilt, jag hoppade faktiskt över en del. Men jag har läst att vissa tycker att de nästan blir erotiska, så ha det i bakhuvudet om du inte gillar sexscener.
För mig var det var för mycket;
Julian: Jag är latino, het, passionerad och har massor av erfarenhet
Tessa: Jag har haft sex men är ändå oerfaren och tycker sex är överskattat
Efter första sexscenen är Tessa dock helt omvänd och Julian är förälskad för ingen har gett honom lika fantastiska orgasmer.

Bortsett från det är det en bok som tar upp ett viktigt ämne, trafficking, och hur unga kvinnor utnyttjas av skrupelfria (mestadels) män. Det gör att jag ändå tycker du ska läsa boken. Jag kommer absolut att läsa nästa del!

Maria, april 2021

Betyg

4

Författare

Pamela Clare

Bokserie

I-Team