The Haunting of Pru Maddox

De tidigare böcker jag har läst av Tonya Burrows har gett läsaren välskrivna karaktärer, en genomtänkt plot och väl fungerande miljöer. Det har även the Haunting of Pru Maddox. Trots det är det något som saknas, jag behövde läsa mer än halva boken innan storyn liksom lossnade. I början handlar väldigt mycket om att skapa möjligheterna för den senare delen av historien. Boken är första delen i en serie så mycket av det som vävs in kommer troligtvis hamna i efterföljande böcker.

Huvudpersonerna Pru Maddox och Alex Brennan är båda lite udda. Alex är en utbränd DEA agent som arbetat lite för länge som infiltratör att han nästan glömt bort vem han är. Pru har PTSD efter ett våldsamt rån på jobbet. Hon är också övertygad om att hon och hennes familj har varit hemsökta av Den Gröna Damen i generationer. Hon vet att spöken existerar, Alex är lika fast i sin övertygelse att de inte finns. Kärlekshistorien tar trots deras olika syn på livet snabbt fart. Ibland kan jag tycka att Pru är lite väl snabb, ja nästan lite oförsiktig, men när passionen slår till, så gör den ofta det med kraft.

Historien är berättad från flera olika håll, vilket gör att det är svårt att hänga med i svängarna. I stort sett alla personer som introduceras får sin egen röst. Att skriva från olika personers synvinklar och olika tidsåldrar kräver en rätt hård editering för att hänga ihop. Boken hade vunnit på att kortas lite, vissa partier känns överflödiga.
I det stora hela är the Haunting of Pru Maddox dock en spännande samt välskriven historia om spöken, mord, en gnistrande kärlekshistoria och en söt hund.

Maria, december 2022

Betyg

3

ISBN

9798351136820

Förlag

Egenutgivning

Utgivningsår

2022

Författare

Tonya Burrows