Maverick

Efter att ha blivit kidnappad, drogad och våldtagen har Risa Clay svåra problem att knyta kontakter med nya människor, särskilt män. Hon jobbar hemifrån och träffar knappt några andra människor än sina vänner. Några av dem var med i specialstyrkan, Elite Ops, som fritog henne.
Nu har Risa bestämt sig för att åtta år får vara nog. Hon vill komma ur sitt skal och blir ”normal” igen. Hon klär upp sig för första gången sedan kidnappningen och sätter sig i en taxi till en nattklubb där hon skall träffa sina vänner. Och den man de vill presentera henne för.
Micha Slone vet nästan allt det går att veta om Risa Clay. Han vet vilka droger som testades på henne och han vet under vilka former hon blev våldtagen. Han har i hemlighet hållit ett öga på henne. När de träffas på nattklubben dras de till varandra och de hamnar på ett hotellrum. Oerfaren och med dåligt självförtroende blir det missförstånd och Risa flyr hem och vill inget annat än att glömma det hela.
När Risa börjar komma ihåg händelser från sin fångenskap tror Elite Ops att en lönnmördare jagar Risa för att tysta henne. För att locka fram den ljusskygge lönnmördaren går Risa med på att vara lockbete och för att skydda henne flyttar Micah in i hennes lägenhet.

Det här låter ganska straight forward men, som vanligt med Lora Leigh, är inte allt som det ser ut på ytan. Maverick är välskriven och spännande. Micah har en egen agenda som knyter an till Risas historia. Det är en historia om våld, misströstan och svek men även om att våga lita på någon igen, att våga ta steget mot kärlek.
Maverick är del 2 i Elite Ops som är en fortsättning på serien om SEALs men de går alldeles utmärkt att läsa som ”stand-alone”.

Maria, juni 2009