And Lady Makes Three

En antologi med tre korta noveller som alla handlar om två killar och en tjej. Två av novellerna är bra, den första riktigt bra. Den sista känns som en dålig porrfilm komplett med tjejen i  en pälsbikini.

Prism  av Nikki Soarde
Dax och Clay är lyckliga. De har varit tillsammans sedan universitetstiden och bor numer ihop. Allt känns toppen tills de känner att de behöver tänja lite på sin komfortzon.
Sidney behöver komma bort fån en jobbig skillsmässa så hon reser hem till Toronto igen och den första hon tänker på är sin gamle vän Dax som hon umgicks med när hon läste på universitetet.

Det är en positiv stämning genom hela novellen. Jag gillar karaktärerna, de situationer som uppstår är trovärdiga och sexscenerna är heta. Prism är bäst av novellerna.

Twilight av Anya Bast
Nico och Dai har länge sökt efter den tredje personen som skall göra deras Heliga Triad fullständig och därigenom hålla Det Överväldigande Mörkret på avstånd. Men när Nico och Dai äntligen hittar sin tredje part, Twyla är hon emotionellt skadad av en traumatisk händelse i barndomen och har förlorat sin magi.

Anya Bast är en hejare på att skriva erotisk fantasy. Hon har en känsla för miljöer och personer. Nico och Dai är väl kanske lite styltiga och Twyla lite väl trasig men en väl värd läsning. Som vanligt är sexscenerna superheta.

Pirate’s booty av Ashley Ladd
En prinsessa kidnappas av två pirater och blir strandsatta på en öde planet. Piraterna har ett förhållande och då en av dom blir attraherad av prinsessan blir det problem i paradiset.

Eeuuuwww nääää, inget vidare. Storyn är rörig. Jag tycker personbeskrivningen är tunn och sexet går på räls. Fast det kanske är så att jag tycker novellen inte håller måttet för att de andra två är så bra.

Maria,  januari 2009

Blood of the Rose

Bakom en illusion av folklore skapar the Embraced en barriär mellan the Dominion och mänskligheten.
The Embraced är människor som föds till Vampir, de äkta väktarna.

Två som fötts med segerhuva, det som utmärker att en människa är predestinerad att bli Vampir, är Penelope Coddington och Adrian O’Shea.
Penelope har alltid varit dragen till Adrian men alltid blivit tillsagd att hon inte kan vara med honom, en irländsk stallpojke eftersom hon är en högreståndsdam i den engelska societeten.
En dag meddelar Adrian att han skall flytta till det nya landet och hamnar i New York. Han får jobb på ett horhus, the Sugar Jar, som utkastare men märker snart att the Sugar Jar är en täckmantel får något helt annat. De Vampir som äger the Sugar Jar upptäcker Adrians födslorätt och hjälper honom med övergången till Vampir.
Penelope hamnar även hon i New York och till slut på the Sugar Jar där hon träffar Adrian och het sex uppstår.

Jag gillar Anya Bast senare böcker och var därför lite nyfiken på den här, hennes första (vad jag vet).

Men jo man kan se vad som komma skall i Anya Basts författarskap men den här boken är inte särskilt bra. Språket är väldigt enkelt med många upprepningar och ibland hoppar historien så jagär inte riktigt säker på var jag är.
Dessutom retade jag mig på att Adrian blev en ”gammal” Vampir på en vecka när andra tar flera år på sig att få samma visdom.
Demi-Vampir nämns flera gånger men man får inte riktigt klart för sig vad de är för några. Ordet ”sacyr” används men förklaras egentligen inte.
Nej, boken hade behövt en eller annan fördjupning. Nu är det ju första boken i en lång serie så jag ska nog ge mig på en till så småningom.

Blood of the Rose gavs ut 2004 och det verkade inte finnas så mycket pengar över till omslaget. Hade jag inte läst andra böcker av författaren hade jag nog aldrig lagt pengar på den!

Maria, mars 2009

Witch Blood

Ska hon få revansch på sin systers mördare?

I del två av Anya Basts serie om Elementarhäxorna träffar vi Isabelle Novak, en kaotisk nomad utan fast punkt i livet. Hennes trygghet har varit hennes stabila syster som blivit brutalt mördad av en demon.

Thomas Monahan är ledare för sammanslutningen av häxor i Chicago. I första boken lär vi känna Thomas som en kompetent ledare, en alfahanne som få vågar säga emot. Kvinnorna skulle gärna gå i närkamp av ett annat slag med honom men håller sig undan på grund av den mur av distans han utstrålar. Isabelle har inga sådana hämningar. Hon är attraherad av Thomas och går rakt på sak.
När demonen får personligt intresse för Isabelle slits hon mellan sin önskan att försöka sig på ett förhållande med Thomas och att ge sig av för att skydda honom.

Boken kunde ha varit mer spännande än den är. Anya Bast är duktig på att skriva och man börjar sugas in i historien men så kommer långa avsnitt med förklaringar eller tillbakablickar, som i och för sig ger ökat djup åt karaktärerna, men det stör rytmen i historien. Man kommer av sig. Del två flödar inte lika lätt som del ett men är ändå väl värd att läsa om man inte har nått emot heta sexscener.

Maria, september 2009

Witch Fire

Boken är rolig, spännande och supersexig

Mira Hoskins har alltid haft en nästan kuslig förmåga att veta vad gästerna vill ha. Hennes stamkunder har flera gånger kommenterat det med beundran. Mira har aldrig tänkt närmare på det, inte heller på hennes ibland nästan sanna drömmar eller då hon tycker sig höra samtal när hon tänker på någon särskild. Efter en svår skilsmässa har hon bestämt sig för att avstå från män, i alla fall i ett år.
Så när Ögongodis nr 1 kommer in på restaurangen får hon samvetskval för sina många och långa stulna ögonkast hon ger honom. Total attraktion på fem minuter, hur är det möjligt?

Jack McAllister har ett brokigt förflutet. När han tackade ja till uppdraget att bevaka Mira var det motvilligt. Han, däremot, är väl bekant med attraktionen mellan eld och luft även om hon inte är det, än. Dessutom är Mira kusin till hans högste chef, Thomas Monahan.
Jack hade inte tänk ta kontakt med Mira utan bara skydda henne på avstånd men när några häxor från det multinationella företaget Duskoff bryter sig in hos Mira och försöker kidnappa henne ser han till att hon kommer i säkerhet. I hans lägenhet.

Anya Basts serie om Elementhäxor är rolig, spännande och supersexig. I den här första boken introduceras vi till en värld där häxor finns och utövar sin konst. Men allt är inte svart/vitt, det finns många gråzoner emellan. Och det är det som höjer boken tycker jag. Vi träffar många bra bipersoner som jag hoppas kommer tillbaka i resten av serien.
Men, som sagt, man får inte ha svagt hjärta i vissa av scenerna mellan Mira och Jack då en del bondage förekommer.

Maria, september 2009