After Glow

I After Glow träffar vi återigen Lydia som trots sin sensationella upptäckt i första boken, After Dark, jobbar kvar på Shrimpton´s House of Ancient Horrors. Hon dejtar fortfarande Emmet som nu är tillförordnad chef över the Ghost Guild i Harmony. Det innebär massor av uppståndelse och ovilligt kändisskap för Lydia.

Emmet har motvilligt tagit över Ghost Guild i väntan på att den ordinarie chefen ska återhämta sig från sin skottskada. Han vet att jobbet inte är en fjäder i hatten för honom i Lydias ögon, hon har svårt för Ghost Hunters sedan hon de lämnade åt sitt öde i katakomberna.

I After Glow får vi veta mer om Lydias ”försvunna helg” som hon kallar de dagar hon var vilse i katakomberna.
After Glow tar vid där After Dark slutar och jag tror inte man kan läsa den som en ”stand-alone”. Då förstår man nog inte så mycket. Det är en sci-fi historia, men jag vet mer hårdkokta sci-fi fans som tycker serien är alldeles för lättviktig. För mig som inte gillar all politik det brukar vara i sci-fi är det en perfekt blandning. Det är en del intriger i Ghost Hunter-leden men det är också massor av romantik mellan Emmet och Lydia. De kommer från så olika bakgrunder att deras förhållande inte är helt smärtfritt.

Det finns en bifigur som är helmysig och som växer i bok två. Det är dust bunnyn (dammråtta) Fizz. En dust bunny är ett litet djur med sex ben, fyra ögon och lite trasslig päls. Ingen vet riktigt deras ursprung men Fuzz hjälpte Lydia hitta ut ur katakomberna och vägrar lämna henne sedan dess. Han spelar en viktig roll i boken. Och det är kul att se hur Jayne Castle utvecklar världen på Harmony genom egentligen ganska enkla medel, som att utvidga vetskapen om lilla Fuzz.
Serien är ingen tung läsning utan en rolig och lagom spännande bok för nattduksbordet.

Maria, november 2010