After Dark

Välkommen till den futuristiska världen på planeten Harmony. Där människor blev tvungna att bosätta sig efter att kontakten med Jorden försvann för många hundra år sedan. Människorna byggde sina bostäder på enorma, vackra och mystiska ruiner från en utdöd kultur.

Lydia Smith är intelligent, rolig och para-arkeolog. Tyvärr anses hon olämplig att fortsätta med sitt älskade jobb efter en olycka. I en värld där ens status är beroende av vilket jobb man har förlorade hon inte bara det utan även de flesta av sina vänner och mannen hon var förlovad med avslutade deras förhållande.
Trots sin akademiska bakgrund och mångåriga praktiska erfarenhet jobbar hon nu på ett tredje klassens museum, Shrimpton´s House of Ancient Horrors.
När en rik samlare kontaktar henne för att hitta en artefakt tar hon uppdraget, trots sina farhågor att det ligger mer bakom samlarens önskan än vad han ger sken av. Hon behöver bevisa för omgivningen och sig själv att hon fortfarande klarar av sitt jobb som para-arkeolog.

Emmet London letar efter en släkting, Quinn, som har rymt tillsammans med en flicka och tros hålla till i de mer tvivelaktiga områdena i staden. En familjeklenod försvann samtidigt som Quinn och Emmet försöker nu hitta honom genom att spåra artefakten.

Handlingen är rolig och det är inte många döda sekunder. After Dark är första boken i en serie (17 böcker är utgivna okt 2022) så det är mycket som skall förklaras samtidigt som berättelsen om Lydia och Emmet rullar på. I början var det lite knepigt att få grepp om alla ord sammansatta med ”para” eller ”rez” men efter ett tag fick jag grepp om det också. Det är en fascinerande värld som målas upp, nästan som vår men ändå inte riktigt.

Det är ingen djupare bok Jayne Castle/Jayne Ann Krentz skrivit men den passar utmärkt i hängmattan en sömnig sommardag eller nedsjunken i soffan en iskall vinterkväll.

Maria, december 2009

Betyg

4

Författare

Jayne Castle

Bokserie

Ghost Hunters