Dawn´s Awakening

The Breeds skapades i laboratorier av en blandning av DNA från människor och från lejon, pumor, vargar, tigrar m fl rovdjur för att få fram den ultimata soldaten.

Dawn utsattes för fruktansvärda övergrepp i labbet under hela sin uppväxt. Hon blev våldtagen om och om igen av en soldat i skidmask. Det enda hon kommer ihåg är hans doft och hans ögon. Efter fritagningen tränar Dawn stenhårt för att glömma alla övergrepp och hon får jobb som livvakt.

En av the Breeds viktigaste supporters, Seth Lawrence, har försökt glömma Dawn i tio år. Ända sedan Callan, ledare för Breeds, gav honom order om att lämna henne ifred. Men nu sammanförs de på ett uppdrag som inte bara ger Dawn åter sina förträngda minnen. Även mannen som förgrep sig på henne i labbet återvänder.

I Lora Leighs serie om the Breeds är kvinnor och män jämlika i allt, styrka, arrogans och kärlek, vilket gör böckerna till en trevlig läsning. I de tidigare böckerna har sci-fi temat varit lite starkare med mer futuristiska prylar. Jag är fortfarande lite förvirrad av när i tiden Dawn´s Awakening utspelar sig (det är nummer elva i serien). Det är lite synd, för huvudstoryn, den om de fritagna Breeds som försöker skapa sig ett normalt liv och deras kamp mot sina skapare the Council, behöver utspela sig i kronologisk ordning. Men om man bortser från förvirringen i början och lite mycket gudstro så är det återigen en spännande och sexig läsning.

Maria, mars 2009

Kiss of Heat

Hämnd är en rätt bäst serverad kall och Sherra har väntat i tio år på sin. Under tiden Sherra hölls inspärrad i laboratoriet försökte forskarna göra henne gravid. Hon blev våldtagen upprepade gånger och när våld inte fungerade försökte de med vänlighet. Kane hade alltid känt något extra för Sherra och nu när han blev tvingad att ha sex med henne ville han försöka ge henne en positiv upplevelse. Efteråt lovade Kane att komma och rädda henne från labbet men han kom aldrig.

Nu, 10 år senare, möts Sherra och Kane igen under helt andra omständigheter. Kane arbetar som säkerhetsvakt hos den första fria flocken Breeds där Sherra nu bor. Sherra gör allt för att stå emot Kanes dragningskraft men naturen går emot henne då han är hennes livspartner. Kane har lättare att acceptera sin lott då han alltid varit attraherad av henne.

Som vanligt i Lora Leighs böcker går det upp och ner. I den här är Kane ovanligt retsam och det är väldigt underhållande att följa deras väg. Under tiden får vi en djupare inblick i flockens vardag med extremister som försöker döda dem och politiker som försöker tysta dem.
Lora Leigh har inte riktigt hittat stilen än, det här är fjärde boken i serien men den är bra och väl värd att läsa om!

Maria, maj 2009

Lion´s Heat

Den manipulerande och känslokalle Jonas Wyatt möter sin like i sin livspartner.

Jonas Wyatt, chef över Bureau of Breed Affairs har alltid ansetts vara känslokall och hans eviga manipulerande har gett honom många fiender. Han har haft sin hand i det mesta som rör Sanctuary, fristaden för överlevande Breeds. Jonas har framgångsrikt sett till att många i Säkerhetsstyrkan har träffat sina livspartners därför har många längtat efter den dagen han själv skulle träffa sin partner och få sitt liv upp- och nedvänt.

Rachel Broen har arbetat som personlig assistent åt Jonas Wyatt i ett par månader. Under den här tiden har hon visat sig extremt kapabel till att hantera både Jonas kalender och hans arroganta och manipulerande sätt.
Så fort Jonas träffade Rachel visste han att hon var hans partner. Han har inte erkänt den dragning han känner till henne då han kan känna hennes motstånd. Han är också rädd att hon skulle bli ett mål för hans fiender. Däremot bygger han en stark kontakt till Rachels ofödda barn. Ett barn han gör anspråk på som sitt och, utan Rachels vetskap, drar upp avtal som gör att barnet är skyddat av Sanctuary:s lagar.

Några månader senare när Rachel har fött en dotter, Amber, bryter sig några män in och injicerar Amber med något okänt ämne och håller Rachel fången. Jonas räddar dem båda och flyger dem till Sanctuary för att bättre kunna skydda dem.

Historien om Jonas Wyatt är en länge efterlängtad bok. Jag och många med mig har med iver sett fram emot att få se Jonas träffa sin partner. När jag väl fick boken i min hand var jag lite nervös om den skulle leva upp till mina förväntningar. Det gjorde den, kan jag lova.
Det är en spännande fortsättning på den eviga kampen mot Genetiska Rådet. Vi får en djupare inblick i Jonas bakgrund och varför han handlar som han gör. Och aldrig trodde jag Jonas skulle vara den mest uppoffrande av partners. Han när en dröm att när han träffar sin livspartner skall deras relation bygga på kärlek och ömsesidig respekt. Därför gör han stora uppoffringar som tär svårt på honom.
Rachel är den perfekta partnern till Jonas. Hon har en intuitiv förståelse för Jonas och ett medlidande för de uppoffringar han gjort för the Breeds under hela sitt liv.

Och som vanligt är sexscenerna heta som kokande olja.

Enda nackdelen jag kan se är att det nog är svårt att läsa boken som ensambok. Att läsa hela serien ger ett djup och en förståelse för the Breeds som nog kan vara svårt att känna annars. I den här boken finns nästan inget med alls om the Breeds förhållanden i labben innan de blev fria och om man inte känner till det kan det vara svårt att förstå deras oerhört starka frihetskänsla. Det positiva är att alla böckerna i serien är skitbra, så det är bara att börja läsa!

Maria, april 2010

Tempting the Beast

Callan Lyons är ett genetiskt experiment. Hans DNA är en blandning av lejon och människa. De kallas för Breeds.
Callan har växt upp under ohyggliga experiment i ett laboratorium men lyckats fly tillsammans med några andra Breeds och hittat en tillflyktsort i den amerikanska obygden. Där försöker de överleva och hitta sin tillvaro i den lilla hålan Sandy Hook, Kentucky. De är ständigt på flykt undan de forskare som har skapat dem och från att deras identitet som Breeds skall röjas för allmänheten.

Merinus Tyler har växt upp i en skyddad atmosfär centrerad kring sin far som äger en stor tidning i Washington och sina sju bröder, som alla är hårdföra, vältränade män som jobbar för USA:s olika organisationer som FBI, CIA osv.
Merinus jobbar som reporter på sin fars tidning och känner att få en intervju med Callan Lyons skulle vara hennes livs scoop. Därför åker hon till Sandy Hook och försöker få kontakt. Det är lättare sagt än gjort. Callan undviker henne ständigt. Dock har Merinus hittat ett ställe i närheten av där Breeds bor och en kväll när hon håller utkik ser hon Callan när han tillfredsställer sig själv. Merinus blir attraherad av det hon ser och tror att hon är oupptäckt av Callan. Men han vet mycket väl att hon är där när han känner doften av hennes upphetsning.
Det här är upptakten till en spännande historia om hur Callan möter sin livspartner och hur deras relation utvecklas från att bara vara en kemisk reaktion till att djupna till äkta kärlek. Hur de får kämpa mot soldater som inget hellre vill än att fånga Callan och hans flock och när de får reda på att han har parat sig med Merinus gör allt för att fånga henne för att studera det ovanliga fenomenet som uppstår mellan Breeds och deras livspartners, det enda som gör att Breeds kan fortplanta sig.

Första boken i en lång serie om the Breeds höll mig fången från första sidan. Lora Leigh är en av de största författarna inom genren paranormal romance idag och det märks att hon är en driven författare. Man blir förbannad på forskarna som skapade Breeds, man blir ledsen när man hör om de fruktansvärda träningar de genomgick för att bli soldater och gläds när Callan äntligen hittar någotsånär lugn med Merinus. Hon är stark, egensinnig och väldigt modig. Så där som man själv skulle vilja vara, i alla fall någon gång i livet.

Maria, april 2009