Tempting the Beast

Callan Lyons är ett genetiskt experiment. Hans DNA är en blandning av lejon och människa. De kallas för Breeds.
Callan har växt upp under ohyggliga experiment i ett laboratorium men lyckats fly tillsammans med några andra Breeds och hittat en tillflyktsort i den amerikanska obygden. Där försöker de överleva och hitta sin tillvaro i den lilla hålan Sandy Hook, Kentucky. De är ständigt på flykt undan de forskare som har skapat dem och från att deras identitet som Breeds skall röjas för allmänheten.

Merinus Tyler har växt upp i en skyddad atmosfär centrerad kring sin far som äger en stor tidning i Washington och sina sju bröder, som alla är hårdföra, vältränade män som jobbar för USA:s olika organisationer som FBI, CIA osv.
Merinus jobbar som reporter på sin fars tidning och känner att få en intervju med Callan Lyons skulle vara hennes livs scoop. Därför åker hon till Sandy Hook och försöker få kontakt. Det är lättare sagt än gjort. Callan undviker henne ständigt. Dock har Merinus hittat ett ställe i närheten av där Breeds bor och en kväll när hon håller utkik ser hon Callan när han tillfredsställer sig själv. Merinus blir attraherad av det hon ser och tror att hon är oupptäckt av Callan. Men han vet mycket väl att hon är där när han känner doften av hennes upphetsning.
Det här är upptakten till en spännande historia om hur Callan möter sin livspartner och hur deras relation utvecklas från att bara vara en kemisk reaktion till att djupna till äkta kärlek. Hur de får kämpa mot soldater som inget hellre vill än att fånga Callan och hans flock och när de får reda på att han har parat sig med Merinus gör allt för att fånga henne för att studera det ovanliga fenomenet som uppstår mellan Breeds och deras livspartners, det enda som gör att Breeds kan fortplanta sig.

Första boken i en lång serie om the Breeds höll mig fången från första sidan. Lora Leigh är en av de största författarna inom genren paranormal romance idag och det märks att hon är en driven författare. Man blir förbannad på forskarna som skapade Breeds, man blir ledsen när man hör om de fruktansvärda träningar de genomgick för att bli soldater och gläds när Callan äntligen hittar någotsånär lugn med Merinus. Hon är stark, egensinnig och väldigt modig. Så där som man själv skulle vilja vara, i alla fall någon gång i livet.

Maria, april 2009

Betyg

4

Författare

Lora Leigh

Bokserie

Breeds