Kiss of Heat

Hämnd är en rätt bäst serverad kall och Sherra har väntat i tio år på sin. Under tiden Sherra hölls inspärrad i laboratoriet försökte forskarna göra henne gravid. Hon blev våldtagen upprepade gånger och när våld inte fungerade försökte de med vänlighet. Kane hade alltid känt något extra för Sherra och nu när han blev tvingad att ha sex med henne ville han försöka ge henne en positiv upplevelse. Efteråt lovade Kane att komma och rädda henne från labbet men han kom aldrig.

Nu, 10 år senare, möts Sherra och Kane igen under helt andra omständigheter. Kane arbetar som säkerhetsvakt hos den första fria flocken Breeds där Sherra nu bor. Sherra gör allt för att stå emot Kanes dragningskraft men naturen går emot henne då han är hennes livspartner. Kane har lättare att acceptera sin lott då han alltid varit attraherad av henne.

Som vanligt i Lora Leighs böcker går det upp och ner. I den här är Kane ovanligt retsam och det är väldigt underhållande att följa deras väg. Under tiden får vi en djupare inblick i flockens vardag med extremister som försöker döda dem och politiker som försöker tysta dem.
Lora Leigh har inte riktigt hittat stilen än, det här är fjärde boken i serien men den är bra och väl värd att läsa om!

Maria, maj 2009

Lion´s Heat

Den manipulerande och känslokalle Jonas Wyatt möter sin like i sin livspartner.

Jonas Wyatt, chef över Bureau of Breed Affairs har alltid ansetts vara känslokall och hans eviga manipulerande har gett honom många fiender. Han har haft sin hand i det mesta som rör Sanctuary, fristaden för överlevande Breeds. Jonas har framgångsrikt sett till att många i Säkerhetsstyrkan har träffat sina livspartners därför har många längtat efter den dagen han själv skulle träffa sin partner och få sitt liv upp- och nedvänt.

Rachel Broen har arbetat som personlig assistent åt Jonas Wyatt i ett par månader. Under den här tiden har hon visat sig extremt kapabel till att hantera både Jonas kalender och hans arroganta och manipulerande sätt.
Så fort Jonas träffade Rachel visste han att hon var hans partner. Han har inte erkänt den dragning han känner till henne då han kan känna hennes motstånd. Han är också rädd att hon skulle bli ett mål för hans fiender. Däremot bygger han en stark kontakt till Rachels ofödda barn. Ett barn han gör anspråk på som sitt och, utan Rachels vetskap, drar upp avtal som gör att barnet är skyddat av Sanctuary:s lagar.

Några månader senare när Rachel har fött en dotter, Amber, bryter sig några män in och injicerar Amber med något okänt ämne och håller Rachel fången. Jonas räddar dem båda och flyger dem till Sanctuary för att bättre kunna skydda dem.

Historien om Jonas Wyatt är en länge efterlängtad bok. Jag och många med mig har med iver sett fram emot att få se Jonas träffa sin partner. När jag väl fick boken i min hand var jag lite nervös om den skulle leva upp till mina förväntningar. Det gjorde den, kan jag lova.
Det är en spännande fortsättning på den eviga kampen mot Genetiska Rådet. Vi får en djupare inblick i Jonas bakgrund och varför han handlar som han gör. Och aldrig trodde jag Jonas skulle vara den mest uppoffrande av partners. Han när en dröm att när han träffar sin livspartner skall deras relation bygga på kärlek och ömsesidig respekt. Därför gör han stora uppoffringar som tär svårt på honom.
Rachel är den perfekta partnern till Jonas. Hon har en intuitiv förståelse för Jonas och ett medlidande för de uppoffringar han gjort för the Breeds under hela sitt liv.

Och som vanligt är sexscenerna heta som kokande olja.

Enda nackdelen jag kan se är att det nog är svårt att läsa boken som ensambok. Att läsa hela serien ger ett djup och en förståelse för the Breeds som nog kan vara svårt att känna annars. I den här boken finns nästan inget med alls om the Breeds förhållanden i labben innan de blev fria och om man inte känner till det kan det vara svårt att förstå deras oerhört starka frihetskänsla. Det positiva är att alla böckerna i serien är skitbra, så det är bara att börja läsa!

Maria, april 2010

Ruthless Game

Det svider att än en gång behöva ge en GhostWalker-bok en trea men jag kan inte med gott samvete ge den ett högre betyg.

Även denna gång är det kommandoteamet under ledning av Mac Mackinley (team tre från Street Game) vi möter. Huvudperson är Kane Cannon som infiltrerat ett superhemligt komplex där Dr Whitley håller kvinnor han använder som avelsdjur i hopp om att kunna avla fram den perfekta supersoldaten.
Redan från början lade Kane märke till Rose Patterson. Han imponerades av hennes mentala styrka och hennes skönhet. När han får reda på vad som egentligen sker bakom stängda dörrar och att Rose har särskilt bett om honom gör han allt för att underlätta för Rose. Han har sönder kameran i hennes cell och skyddar hennes kropp med sin så de vaktande soldaterna inte ser hennes naken.

När forskningskomplexet anfalls av styrkor som försöker rädda kvinnorna, flyr gravida Rose för sitt liv. Sedan dess har Kane haft alla tentakler ute för att försöka hitta henne. När de möts igen i Mexiko under ett av Kanes uppdrag blommar kärleken dem emellan.
Av olika anledningar måste Kane och Rose fly till den fristad Rose har hittat. De stannar i huset fram till det är dags för Rose att föda. Kane förlöser sin son och allt går bra. Sonen är naturligtvis den supersoldat Dr Whithley önskat.

Tro nu inte att det är en stillsam bok om att bilda familj. Nej, den är fylld av action, slagsmål och explosioner till höger och vänster men det centrala temat är hur Kane och Rose växer med sin baby. Om man gillar den typen av tema kanske man gillar boken bättre. Jag tycker det blir lite fånigt hur fumliga Kane och Rose är och hur konventionella de är trots att de inte ska veta något om barn.

Däremot finns det en biperson, Javier, som jag tror skulle bli himla intressant som hjälte. Det är många med mig som hoppas att nästa bok i serien ska handla om honom och Rihanna.

Tyvärr är Ruthless Game ovanligt fylld av klichéer och upprepningar. Kane är så stor och beskyddande, asiatiska Rose beskrivs så många gånger i termer av ”porslinsdocka” och ”liten ballerina” att det nästan blir lite fetisch-varning. Antingen börjar Christine Feehan tröttna på konceptet och därför slarvar sig igenom boken eller så hade hon en ovanligt stor tidspress. Synd är det i alla fall för huvudtemat, det med den galna vetenskapsmannen och de han utfört experiment på, är intressant.

Maria, januari 2011

Street Game

Street Game är del 8 i Christine Feehans otroligt populära serie om Ghost Walkers. I Street Game introduceras vi till ett nytt militärteam som leds av Mack McKinley vars specialitet är urban krigföring.
För ca två år sedan var Jamie tvungen att lämna sitt team. Hon hade svårt med allt våld från start och då ett viktigt uppdrag gick snett var hon tvungen att gå under jorden. Det svåraste för Jamie var att lämna Mack. De har känt varandra sedan Jamie var 8 år och Mack har alltid skyddat och tagit hand om henne. När de var ett par slog det gnistor om dem. Förhållandet var instabilt, elektriskt och väldigt erotiskt.

Under ett uppdrag när Mack McKinley träffar Jamie igen inser han hur innehållslöst hans liv varit sedan Jamie försvann. Nu ser han deras oväntade möte som en andra chans han inte tänker försitta.

Det är något med den här boken som inte håller måttet i mina ögon. Den är fortfarande bra, Christine Feehan är en för bra hantverkare för att skriva en riktigt dålig bok. Men det är något som gnager. I tidigare böcker har männen som utsatts för Dr Withleys experiment inte varit helt bekväma med sina nya förmågor. I Street Game tar de det med ro. I de andra böckerna har nya karaktärer först dykt upp i en tidigare bok innan de får en egen story. Nu presenteras man inför ett helt nytt team, helt utan koppling till tidigare personer och det känns lite annorlunda i åttonde delen av en serie.

Dock gillar jag både Jamie och Mack och dynamiken mellan dem. Deras nästan desperata försök att vara utan varandra när de så tydligt är två halvor av en helhet. Vad jag däremot inte gillar är att det känns som om de får nya förmågor vart efter historien behöver dem. Nej, boken känns aningens forcerad. Men jag kommer att läsa vidare i serien ändå. Måste ju få veta vad som ligger bakom experimenten och hur långt upp i organisationen konspirationen går.

Maria, juni 2010

Tempting the Beast

Callan Lyons är ett genetiskt experiment. Hans DNA är en blandning av lejon och människa. De kallas för Breeds.
Callan har växt upp under ohyggliga experiment i ett laboratorium men lyckats fly tillsammans med några andra Breeds och hittat en tillflyktsort i den amerikanska obygden. Där försöker de överleva och hitta sin tillvaro i den lilla hålan Sandy Hook, Kentucky. De är ständigt på flykt undan de forskare som har skapat dem och från att deras identitet som Breeds skall röjas för allmänheten.

Merinus Tyler har växt upp i en skyddad atmosfär centrerad kring sin far som äger en stor tidning i Washington och sina sju bröder, som alla är hårdföra, vältränade män som jobbar för USA:s olika organisationer som FBI, CIA osv.
Merinus jobbar som reporter på sin fars tidning och känner att få en intervju med Callan Lyons skulle vara hennes livs scoop. Därför åker hon till Sandy Hook och försöker få kontakt. Det är lättare sagt än gjort. Callan undviker henne ständigt. Dock har Merinus hittat ett ställe i närheten av där Breeds bor och en kväll när hon håller utkik ser hon Callan när han tillfredsställer sig själv. Merinus blir attraherad av det hon ser och tror att hon är oupptäckt av Callan. Men han vet mycket väl att hon är där när han känner doften av hennes upphetsning.
Det här är upptakten till en spännande historia om hur Callan möter sin livspartner och hur deras relation utvecklas från att bara vara en kemisk reaktion till att djupna till äkta kärlek. Hur de får kämpa mot soldater som inget hellre vill än att fånga Callan och hans flock och när de får reda på att han har parat sig med Merinus gör allt för att fånga henne för att studera det ovanliga fenomenet som uppstår mellan Breeds och deras livspartners, det enda som gör att Breeds kan fortplanta sig.

Första boken i en lång serie om the Breeds höll mig fången från första sidan. Lora Leigh är en av de största författarna inom genren paranormal romance idag och det märks att hon är en driven författare. Man blir förbannad på forskarna som skapade Breeds, man blir ledsen när man hör om de fruktansvärda träningar de genomgick för att bli soldater och gläds när Callan äntligen hittar någotsånär lugn med Merinus. Hon är stark, egensinnig och väldigt modig. Så där som man själv skulle vilja vara, i alla fall någon gång i livet.

Maria, april 2009

The Man Within

Ända sedan Taber hittade Roni gråtande och darrande av rädsla i skogen när han var 19 år har han känt sig dragen till Roni. Han har alltid hållit ett vakande öga på henne. Alltid hjälpt henne ur kniviga situationer. När de äntligen erkände sin passion för varandra, ville han vara säker på vad hon kände för honom, för när han väl kysst henne finns det ingen återvändo, därför gav han Roni en dags betänketid.

Taber tillhör familjen kring Callan Lyons som vi mötte i första boken om the Breeds. Vid den här tidpunkten väljer de att komma ut och visa världen att de finns. När Taber får ett meddelande från Roni att hon inte vill träffa honom mer, slits han mellan att konfrontera Roni eller stå bakom sin familj. Han väljer sin familj då han tror att det är Ronis vilja.

Elva år senare försöker Roni göra något vettigt av sitt trasiga liv. Hennes far har genom alla år tagit först hennes mammas pengar och senare hennes egna genom hot. Hon har försökt lägga alla övergrepp hennes far utsatte henne för bakom sig, försökt att glömma Taber Williams och det märke han lämnat på hennes skuldra.
För att tjäna lite snabba pengar säljer Ronis far hennes historia till media. En dag när hon skall handla väntar journalisterna på henne som en flock vilddjur. De omsvärmar henne, skriker frågor och drar sönder hennes skjorta för att se Tabers märke. Allt sänds live på tv och när Taber ser hur Roni förödmjukas brister hans kontroll och han ser till att hon kommer under hans beskydd.

Taber och Roni är två trovärdiga huvudpersoner. Taber skymtade som bifigur i första boken och det är spännande att få läsa mer om honom. Jag saknar att Lora Leigh inte utvecklar hans bakgrund i labbet, det hade gett en djupare förståelse om honom. Han är en Alfahanne med en mjuk sida. Den sida som alltid skyddat och tagit hand om Roni. Roni å sin sida har problem med tillit efter sin utnyttjande far och efter Tabers svek.

I andra boken om the Breeds känns det som att Lora Leigh har fått mer känsla för sin historia om de genmanipulerade Breeds. Man får mer bakgrund kring bildandet av the Sanctuary, där Callan med familj bygger en frihamn för Breeds och vi träffar fler av familjen (många som kommer att få sina egna böcker). Man börjar även få en inblick i de politiska krafter som ligger bakom.
Den enda som känns lite konstigt, eller som ett senare påhäng, är slutet. Det känns inte riktigt som om de sista två kapitlen hänger ihop med övriga. Det allra sista breddar vägen för boken som kommer efter, men det känns ändå fel.

Maria, juni 2009