Jewel of Atlantis

I Gena Showalters serie är Atlantis befolkat av ett myller demoner, vampyrer, drakar och alla mytiska folkslag man kan tänka sig. Gudarna sänkte Atlantis under havsytan när de märkte att de misslyckats skapa undersåtar som vördade och dyrkade dem. Atlantis finns som en parallellvärld till vår, dold långt ner i djuphavet.

Grayson James jobbar för Otherworld Bureau of Investigation. Han skickas för att leta efter en magisk juvel, Jewel of Dunamis, som kan förutspå krig och få folk att tala sanning.
När det visar sig att juvelen inte är en sten utan en levande kvinna blir det mer problematiskt för Grayson att hålla sig strikt till uppdraget: att föra juvelen till ytan eller förstöra den så att den inte faller i orätta händer.

Jewel är ett orakel de olika härskarna i Atlantis startar krig för att kunna äga. Den som äger henne känner till sina fienders förehavanden, vilket ger dem ett försprång i det eviga kriget om makten. Ingen, före Grayson, har behandlat Jewel som en person utan hon ses som en sak, en slav. Den enda gången hon släpps ut ur sitt fängelse är när hennes förmågor behövs och då är hon alltid vaktad och bunden.

Jewel of Atlantis är en rolig bok. Gena Showalter har talang för kvick dialog. Hela känslan i boken är upbeat och det något jag gillar hos författaren.
Jag kände med Grayson när det gick upp för honom hur illa Jewel behandlats. Jag gladdes åt att Jewel sett Grayson i sina visioner och att han fungerat som hennes ankare till verkligheten. Jag fnissade åt Jewels blandning av naivitet i handling och lössläppthet i tal. Grayson är däremot lite mer diffus. Hade därför gärna sett några kapitel till så jag fått lära känna Jewel och Grayson mer på djupet. Men jag ska definitivt läsa fler böcker i serien.

Maria, januari 2009

The Darkest Pleasure

Reyes är besatt av demonen Smärta. Hans demon driver honom att skada sig själv för att kunna känna njutning. Sedan han mötte Danika Ford i The Darkest Kiss har Reyes inte behövt skada sig lika mycket. Han lider konstant av att inte kunna vara nära Danika.
Det är många som vill ha tag på Danika. Alla med sina egna agendor men Danika har lyckats hålla sig undan alla. Men det är en Lord som vägrar lämna hennes tankar. Reyes.
När Reyes får reda på att DAnika är tillfångatagen bestämmer han sig för att frita henne.

Del tre i Gena Showalters serie om the Lords of the Underworld är en av mina favoriter. Reyes är en plågad hjälte med ett stort hjärta och en skarp hjärna. I the Darkest Pleasure utvecklar Gena Showalter den värld Lorderna lever i och nya bad guys gör sitt intåg. Historien blir mer komplicerad och det är nog en fördel om man är intresserad av grekisk mytologi.
I början hade jag jättesvårt för Danika, det hängde kvar sen boken innan. Jag försökte verkligen ha ett öppet sinne. Ja, hon är bara mänsklig, Ja, hon har slängts in i en värld hon inte rår på. Men varför är hon så avig mot Reyes så länge trots att han verkligen visar sitt bästa jag?! För mig är det tur att författaren har gett Reyes öppna ögon. Han är helt på det klara med att Danika troligtvis kommer att förråda honom till Jägarna men väljer ändå att lita på henne.

Då Reyes behöver smärta för att känna njutning kan ni ju förstå att sexscenerna är ganska våldsamma. Men när Danika väl valt Reyes så är hon fullt kapabel att hjälpa honom till njutning och författaren lyckas hålla våldet inom rimliga gränser.
Det är också en väldigt intressant vändning när man får reda på varför det finns ett dödshot mot Danika.

Maria, november 2010

Svenska Harlequin har gett ut boken på svenska under namnet Den mörkaste känslan.