Jewel of Atlantis

I Gena Showalters serie är Atlantis befolkat av ett myller demoner, vampyrer, drakar och alla mytiska folkslag man kan tänka sig. Gudarna sänkte Atlantis under havsytan när de märkte att de misslyckats skapa undersåtar som vördade och dyrkade dem. Atlantis finns som en parallellvärld till vår, dold långt ner i djuphavet.

Grayson James jobbar för Otherworld Bureau of Investigation. Han skickas för att leta efter en magisk juvel, Jewel of Dunamis, som kan förutspå krig och få folk att tala sanning.
När det visar sig att juvelen inte är en sten utan en levande kvinna blir det mer problematiskt för Grayson att hålla sig strikt till uppdraget: att föra juvelen till ytan eller förstöra den så att den inte faller i orätta händer.

Jewel är ett orakel de olika härskarna i Atlantis startar krig för att kunna äga. Den som äger henne känner till sina fienders förehavanden, vilket ger dem ett försprång i det eviga kriget om makten. Ingen, före Grayson, har behandlat Jewel som en person utan hon ses som en sak, en slav. Den enda gången hon släpps ut ur sitt fängelse är när hennes förmågor behövs och då är hon alltid vaktad och bunden.

Jewel of Atlantis är en rolig bok. Gena Showalter har talang för kvick dialog. Hela känslan i boken är upbeat och det något jag gillar hos författaren.
Jag kände med Grayson när det gick upp för honom hur illa Jewel behandlats. Jag gladdes åt att Jewel sett Grayson i sina visioner och att han fungerat som hennes ankare till verkligheten. Jag fnissade åt Jewels blandning av naivitet i handling och lössläppthet i tal. Grayson är däremot lite mer diffus. Hade därför gärna sett några kapitel till så jag fått lära känna Jewel och Grayson mer på djupet. Men jag ska definitivt läsa fler böcker i serien.

Maria, januari 2009

Betyg

3

Författare

Gena Showalter

Bokserie

Atlantis Series