Fever

Fever är sammansatt av två historier, The Awakening skriven 2002, och Wild Rain skriven 2004. Båda handlar om ett folk som bor i Borneos djupaste djungel där de genom sina unika egenskaper hjälper till att skydda skogen och dess innevånare från allt från tjuvskyttar till skogsskövling. Det här folkets unika samklang med naturen kommer av att de till hälften är leoparder.
Enligt deras legender återföds de om och om igen och i varje liv har de möjlighet att återigen träffa sin själsfrände, den andra halvan av sig själva. Nu, när många av Leopardfolket har flyttat från skogen och lever i det vanliga samhället världen över har det blivit allt svårare att hitta sin själsfrände.

The Awakening
Maggie Odessa har alltid längtat till djungeln. Hennes tidigaste drömmar handlade om att springa i den täta djungeln. Hennes mamma berättade underbara historier för henne innan hon tragiskt dog och Maggie blev adopterad av mammans bästa väninna.
Nu, efter många år av längtan, har Maggie äntligen kunnat förverkliga sin dröm och är äntligen på plats. När Maggies adoptivmor dog blev hon kontaktad av en advokat som informerade henne om att hon har ärvt sina biologiska föräldrars hus djupt inne in djungeln. Hon blir mött på Borneos flygplats av tre män som ska eskortera henne till huset.

Brandt Talbot har så länge han kan minnas vetat att Maggie är hans själsfrände. Han har letat efter henne ända sedan hon tillsammans med sina föräldrar flydde från djungeln efter en attack. Nu när hon äntligen återvänt måste han använda sig av leopardens tålamod för att inte skrämma iväg henne.

The Awakening är en ganska tidig bok av Christine Feehan och dessutom en kort novell på ca 100 sidor. Det gör att språket inte riktigt flyter på som jag är van vid i Feehans böcker. Plötsligt kan Maggie och Brandt prata om saker jag inte har läst att det visste om varandra. Nåväl. Som vanligt med Christine Feehan så fyller hon historien med ”för evigt” och det är en rar historia om odödlig kärlek.

Wild Rain
Rachel Lospostros är på flykt undan sitt tidigare liv. Ett liv som var fyllt av våld och droger. Hon har ett pris på sitt huvud och många letar efter henne. Genom list och pengar har hon lyckats resa till Borneo och till den djungel hon alltid längtat till. När den grupp hon reser med blir attackerad av banditer gömmer hon sig i en flod och kommer undan.
Äntligen fri tar hon sig fram genom djungeln och hittar en hydda hon tror används av naturfolken på sina vandringar. Utmattad tar hon för sig av maten och somnar till de nattliga ljuden.
Hon vaknar av att hon känner doften av våt päls och blir genast på sin vakt. Hon får tag på sitt vapen när hon ser de två mindre leoparderna i rummet och märker först inte mannen.

Rio Santana är utstött från byn. Han lever ensam med sitt hat och sina begravda känslor. En kväll när han kommer hem varnar hans två följeslagare för att allt inte står rätt till. Han smyger in och ser en kvinna sova i hans säng. När hon vaknar och attackerar hans leopardvänner kastar han sig över henne och tar hennes vapen.

I Wild Rain får vi veta mer om Leopardfolket liv genom Rachel och Rios ögon. Det visar sig att Rachel är en av Leopardfolket utan att veta om det. Både Rachel och Rio måste lära sig lita på varandra då männen som jagar Rachel kommer allt närmare.
Det är en spännande historia med underbara scener där huvudpersonerna springer som leoparder genom djungeln och författaren beskriver omgivningarna så detaljerat att jag som haft privilegiet att vara i Borneos djungler kan se det framför mig, känna dofterna och höra ljuden.

Wild Rain är en längre historia så det finns tid för den utveckling båda huvudpersonerna behöver för att växa. Båda är rädda för de känslor de känner för varandra och i början av historien när Rachel yrar i feber berättar hon saker som hon inte borde veta, saker som slår an i Rio på ett djupare plan än han trott möjligt. Rio börjar misstänka att Rachel är hans själsfrände och när han märker att hon är nära sin Han Von Dol, sin första förvandling till leopard, blir han säker.
Det som gör att boken inte en fullträff är att det även i Wild Rain går det lite fort ibland, lite för många hopp i historien. Men om du älskar katter, med fördel stora katter, underbara djungelscenarier, spänning och rolig dialog ska du inte missa Christine Feehans serie om Leopardfolket.

Maria, juni 2009